De brief waarmee het eind vorig jaar begon. Foto: PR
De brief waarmee het eind vorig jaar begon. Foto: PR

Legendarische schrijver onthult eigen muurgedicht in Groenlo

Algemeen

GROENLO – Jan Cremer, schrijver en dichter, komt persoonlijk een muurgedicht van zijn hand onthullen. De onthulling, waarbij ook burgemeester Bronsvoort aanwezig zal zijn, vindt zondag 20 oktober plaats om 13.00 uur.

Door Mark Ebbers

Jan Cremer brak in de jaren zestig door met zijn – zeker voor die tijd – taboedoorbrekende boeken 'Ik, Jan Cremer' en 'Ik, Jan Cremer, tweede boek'. Naast schrijver is Cremer ook beeldend kunstenaar. De boeken waren controversieel maar ook erg succesvol en maakten Cremer voor velen een sixties-legende.

De contacten tussen de groep Muurgedichten Groenlo en Jan Cremer kwamen tot stand nadat de schrijver eind 2018 een brief had geschreven aan de burgemeester van Oost Gelre. Daarin vertelde hij, zelf geboren in Enschede, over zijn Groenlose roots: zijn grootouders zijn er geboren en hebben er gewoond. Hij heeft daarover geschreven in zijn boek Fernweh.
Naast het gedicht zijn ook een korte biografie en een afbeelding van Jan Cremer geplaatst op de gevel van het pand, op de hoek van de Notenboomstraat en de Beltrumsestraat. Iedereen is welkom bij de onthulling van het zeventiende muurgedicht in Groenlo, al dan niet in Slag om Grolle-kledij.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant