De start van de in de afgelopen week georganiseerde, eerste trainingsavond in het nieuwe seizoen. Foto: Theo Huijskes
De start van de in de afgelopen week georganiseerde, eerste trainingsavond in het nieuwe seizoen. Foto: Theo Huijskes

RTC De Stofwolk is drempelverlagend bezig

Speciale trainingsavonden in de herfst- en wintermaanden

Door Theo Huijskes

REGIO - Ondanks het reeds 65-jarige bestaan van wielervereniging RTC De Stofwolk, een jubileum dat in april van dit jaar werd gevierd, heeft de club geen pensioengerechtigde status maar is nog altijd springlevend. "En dat misschien nog wel meer dan in al die jaren voorheen", reageert Dennis Rondeel, voorzitter van de vereniging. "In de herfst- en wintermaanden stellen wij als wedstrijd- en opleidingsvereniging alles in het werk om voor iedereen de drempel om te gaan sporten zoveel mogelijk te verlagen. Een uitdaging die wij met veel enthousiasme aangaan."

Wielervereniging RTC De Stofwolk staat in de gehele regio bekend als een club die niet alleen aan het wielrennen, maar ook aan toerfietsen, mountainbiken, skaten en skeeleren veel en uitgebreide aandacht besteedt. Dit alles wordt vormgegeven vanaf sportcomplex De Bijenkamp aan de Rietmolenseweg in Eibergen. Een accommodatie, voorzien van alle gewenste voorzieningen.

Bikepark
In de afgelopen week is De Stofwolk met een groep van circa zestig renners van start gegaan met de trainingsavonden voor mountainbikers en veldrijders, ongeacht hun leeftijd en niveau. Een en ander vindt plaats onder deskundige begeleiding van een drietal KNWU-trainers: Eddy Goossens, Dennis Rondeel en Jacco van Wijngaarden. Hieraan kunnen - naast leden van De Stofwolk - ook vrije renners en bij overige verenigingen aangesloten renners meedoen. "Zo laten we hen kennismaken met RTC De Stofwolk. Zowel op individuele als op groepsbasis is men van harte welkom", vertelt Rondeel. "De wieler- en skeelertak van RTC De Stofwolk beschikt op het complex over een uniek bikepark. Doordat het park compleet verlicht is, biedt dit renners een unieke oplossing om ook tijdens de herfst- en wintermaanden in een rustige en veilige omgeving te blijven werken aan aspecten als techniek en conditie."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden