Het team van Prikkelz met links Eline Frank, Talie Wijlens en Martine Altink en rechts Ed van der Vijgh, Thirsa van der Kieft en Mirte Kuenenger.
Het team van Prikkelz met links Eline Frank, Talie Wijlens en Martine Altink en rechts Ed van der Vijgh, Thirsa van der Kieft en Mirte Kuenenger. (Foto: Kyra Broshuis)

Prikkelz gaat vijfde seizoen in

Donateurs en vrijwilligers gezocht

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Na vier zeer succesvolle seizoenen staat Prikkelz aan de vooravond van seizoen nummer vijf. De stichting, opgericht in 2015, wil kinderen in de basisschoolleeftijd kennis laten maken met het aanbod op het gebied van kunst, cultuur en avontuur.

Vanuit de gemeente Oost Gelre heeft Talie Wijlens, sport- en cultuurcoach, een ondersteunende rol bij Prikkelz. Samen met de overige leden van het bestuur Thirsa van der Kieft, Mirte Kuenenger, Martine Altink, Eline Frank, Lisa Wellink en Ed van der Vijgh, organiseert Wijlens verschillende workshops en activiteiten voor de kinderen uit Groenlo en omgeving. “Afgelopen seizoen was weer erg geslaagd”, vertelt Wijlens, “Met activiteiten als het proefjeslab, sieraden maken, schaatsen en ‘koken is cool’. Het was mooi dat ook veel kinderen van buiten Groenlo op de vrijdagmiddag naar De Mattelier kwamen. We hebben onder andere kinderen ontvangen uit Lichtenvoorde, Zieuwent en Harreveld.”

Het programma voor het komende seizoen is klaar en wordt deze week uitgedeeld aan alle leerlingen vanaf groep vijf in Groenlo en Lichtenvoorde. “Zij krijgen een flyer met daarop alle activiteiten. We hebben een heel mooi programma samengesteld met bijvoorbeeld drie keer een Nerf tournament, twee maal proefjeslab, zingen, koken is cool én een nieuwe activiteit bij zorgcentrum De Molenberg waarbij kinderen samen met de bewoners iets gaan doen. Ook organiseren we een workshop bushcraft, keramieken en nog veel meer.” Het seizoen start op vrijdag 25 oktober, dat is in de herfstvakantie. “Dan houden we ons eerste Nerf tournament. We hebben al drie teams in kunnen schrijven en er kunnen nog vier teams bij.” In principe is er elke vrijdagmiddag een activiteit behalve in de kerstvakantie. In de meivakantie loopt het seizoen weer ten einde.

Donateursactie
Om al die activiteiten voor de kinderen te kunnen organiseren, is uiteraard geld nodig. De kinderen betalen een klein bedrag per activiteit maar daar kunnen niet alle kosten van worden betaald. “We huren regelmatig professionals in voor onze workshops, we willen graag kwaliteit bieden en dat is natuurlijk wel wat duurder. Daarom zijn we op zoek naar donateurs. We hebben een mooie actie bedacht; mensen kunnen via automatische incasso 20 euro per jaar aan Prikkelz doneren. In ruil daarvoor krijgen ze tien muntjes, elk muntje staat voor deelname aan één activiteit van 2,50 euro. Het is dus ook meteen een kortingsactie. De muntjes kunnen natuurlijk ook cadeau worden gedaan”, legt Van der Vijgh uit. Belangstellenden kunnen via de site een donateursverklaring invullen. “Uiteraard zijn bedrijven ook van harte welkom om een donatie te doen. En als er mensen zijn die leuke ideeën hebben of een interessante workshop kunnen verzorgen voor kinderen; meld je vooral!”

Vrijwilligers gezocht
Om op de vrijdagmiddagen de kinderen te kunnen begeleiden bij de verschillende activiteiten, is Prikkelz ook nog op zoek naar vrijwilligers. “Het zou mooi zijn als we een pool van vrijwilligers op kunnen richten; dan kunnen we rouleren en houden we het vrijwilligerswerk leuk. Onze activiteiten houden we altijd op de vrijdagmiddag na schooltijd tot ongeveer 17:00 uur in de Mattelier en soms elders op locatie. Hulp is van harte welkom!"

Meer informatie over de activiteiten, het donateurschap en de vrijwilligers is te vinden op www.prikkelzgroenlo.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden