Een beeld van de rondvaart op de Grolse stadsgracht.
Een beeld van de rondvaart op de Grolse stadsgracht. (Foto: )

SOOS 99 in Groenlo viert het 20-jarig bestaan

Twee typisch Grolse activiteiten op de agenda

Door Theo Huijskes

GROENLO - Het waren in 1999 de Grollenaren Ferry Broshuis, Frans Kiens, Hans Tops en wijlen Chris Muetstege, die het initiatief namen voor een maandelijks, gezellig mannen-samenzijn en dat in tien van de twaalf maanden per jaar. Op 6 september van dit jaar was het precies twintig jaar geleden dat SOOS 99 in Groenlo werd opgericht. Was het tijdens de maandelijkse bijeenkomst op dinsdag 10 september dat medeoprichter Hans Tops zorgde voor een uitgebreide, interessante terugblik op twintig SOOS-jaren, in de afgelopen week was het de hoogste tijd voor een tweetal feestelijke activiteiten.

Onder aanvoering van een jaarlijks wisselend bestuurtje, dit jaar bestaande uit Jan ten Dolle (voorzitter), Peter Bruinsma (secretaris) en Harry Vennebekken (penningmeester), vinden de maandelijkse bijeenkomsten plaats in Grolsch Brouwhuys De Lange Gang met enkele malen per jaar een uitstapje of excursie buiten de deur. In het kader van het 20-jarig bestaan beleefden afgelopen week ruim veertig van de uit circa vijftig leden bestaande SOOS een gezellige middag met een buitenactiviteit op de Grolse stadsgracht en een binnenactiviteit in de horecalocatie Brouwersnös.

Zo werd er met een drietal boten op de gracht een schitterende tocht gemaakt rond het vestingstadje Groenlo. De SOOS-leden konden op die manier de vele bezienswaardigheden in hun eigen woonplaats vanuit een totaal ander perspectief bekijken. Iedereen was dan ook vol lof over deze reeds sinds 2011 bestaande mogelijkheid. Een activiteit die helemaal past bij het project Groenlo Vestingstad als onderdeel van de gemeente Oost Gelre.

De tweede activiteit speelde zich af in Brouwersnös, waarbij uitbater Rob Porskamp aan het in twee groepen opgedeelde gezelschap een rondleiding verzorgde in de bierbrouwerij. Een interessante bezigheid, die vanzelfsprekend tijdens een gezellig samenzijn in het horecagedeelte werd afgesloten met onder andere een sapje en een hapje in het algemeen en het proeven van diverse soorten bier in het bijzonder.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden