Een foto van Gregory Herpe, van een IRA-strijder. Foto: Gregory Herpe
Een foto van Gregory Herpe, van een IRA-strijder. Foto: Gregory Herpe

Franse topfotograaf exposeert in de Koppelkerk

Algemeen

BREDEVOORT - Van 16 november tot en met 22 december exposeert de Parijse (pers)fotograaf Grégory Herpe in de bovenzaal van de Koppelkerk in Bredevoort. In zijn expositie zoekt Herpe het spanningsveld op tussen het journalistieke en vrije werk. Met zijn zwart-wit foto's richt Herpe zich op de ongepolijste essentie.

De kunstzinnige blik is leidend in alles wat Grégory Herpe doet. Ook zijn journalistieke persfoto's komen dus tot stand vanuit de ogen van een kunstenaar. Er zijn een aantal terugkerende thema's in het werk van de Franse fotograaf te herkennen: mens, maatschappij, (minimalistische) landschappen en dieren vormen zijn geliefde inspiratiebronnen.

In de Koppelkerk toont Herpe zowel zijn persfotografie als zijn vrije werk. Voor vooraanstaande kranten, tijdschriften en NGO's fotografeerde hij in Cambodja, legde hij bedreigde diersoorten vast in Afrika en portretteerde hij IRA-soldaten in Belfast. Met zijn vrije werk toont hij vooral de landschappen die hij fotografeerde in de Achterhoek. De liefde deed de fotograaf namelijk vanuit Parijs onlangs neerstrijken in het Achterhoekse Eibergen.

Grégory Herpe heeft veelvuldig in het buitenland geëxposeerd. Zijn werk was te zien in: Parijs, Cannes, Barcelona, Boston, San Diego, Bristol, Brussel, Genua, Spa, Porto, Zürich, Athene, Sicilië, Nigeria en in het Europees parlement in Straatsburg.

Op zaterdag 16 november is de fotograaf van 11.00 tot 17.00 uur aanwezig in de Koppelkerk om met bezoekers in gesprek te gaan over zijn werk.

De expositie in de Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort is van 16 november tot en met 22 december te zien van vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant