De Mastreechter Staar komt op zaterdag 7 december naar Zieuwent. Foto: PR
De Mastreechter Staar komt op zaterdag 7 december naar Zieuwent. Foto: PR (Foto: )

Mastreechter Staar geeft concert in Zieuwentse Werenfriduskerk

'Als je kippenvel wilt voelen, mag je deze avond niet missen!'

ZIEUWENT - In 2016 traden ze al eens op in de Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde tijdens Kerst van Stal, de koninklijke zangvereniging Mastreechter Staar. Een aantal leden van het dames- en herenkoor uit Zieuwent waren die avond ook aanwezig en diep onder de indruk van dit koor. Dat is nu, drie jaar later, de reden om op zaterdag 7 december de wereldberoemde zangers uit Limburg naar Zieuwent te halen voor een avond entertainment op topniveau.

Door Annekée Cuppers

Namens de organisatie die verder bestaat uit Bennie Beerten, Freek Toebes, Henry Waalderbos, Jeannet Stoverinck en Jan Nijenhuis vertelt Eric Hummelink wat meer over de achtergrond bij dit concert. "Net als in andere kerken hebben we in Zieuwent te maken met een teruglopend aantal kerkgangers. Om onze prachtige kerk, die eigenlijk al een museum op zich is, extra invulling te geven worden er allerlei evenementen georganiseerd die passen bij het gebouw en de functie. Zo is er een audiotoer ontwikkeld, werd het kerstconcert van Omroep Gelderland hier opgenomen en worden er uitvoeringen gegeven van klassieke concerten. Met het optreden van de Mastreechter Staar willen we als dames- en herenkoor van de Werenfridus hier een steentje aan bijdragen."

De contacten met de Mastreechter Staar ontstonden al na afloop van het optreden in Lichtenvoorde. Eric: "Ik raakte met de president van het koor in gesprek en vertelde hem over de geweldige akoestiek waar de Werenfridus om bekend staat. Hij reageerde positief en gaf aan graag eens met het koor in Zieuwent op te treden. Nu drie jaar later gaat de lang gekoesterde wens dan eindelijk in vervulling. In samenwerking met het parochiebestuur, en Het Witte Paard en dankzij een financiële bijdrage van de Bedrijvenbundeling Zieuwent is het ons gelukt het koor naar Zieuwent te halen en kunnen we een werkelijk prachtig evenement neerzetten." Hiermee doelt Eric niet alleen op het optreden van het wereldberoemde koor maar ook op de kerk die speciaal voor dit concert compleet in kerstsfeer wordt aangekleed en tijdens de uitvoering zowel van binnen als buiten sfeervol wordt uitgelicht.

Tweeledig programma
Het programma van de Mastreechter Staar bestaat uit twee delen. In het eerste deel worden de wereldse liederen gezongen, na de pauze komen de kerstliederen aan bod. Na het concert is er een meet & greet met de koorleden bij Het Witte Paard. Eric: "Een concert van de Mastreechter Staar doet het altijd goed bij de liefhebbers, inmiddels is ook al een groot deel van de kaarten verkocht. We hopen echter dat vooral mensen uit de regio komen genieten van het concert. Het is unieke gelegenheid om eens live een optreden van dit koor mee te maken en helemaal in de kerstsfeer te komen. Negentig heren, enkele solisten waaronder één dame, reken maar dat dat een indrukwekkend schouw- en luisterspel oplevert. Als je kippenvel wilt voelen, mag je dit concert niet missen!"

Toegangskaarten
Het optreden van de Mastreechter Staat vindt plaats op zaterdag 7 december om 19.00 uur in de Werenfriduskerk aan de Dorpsstraat te Zieuwent. Kaarten kosten 25 euro in de voorverkoop, 30 euro aan de kassa en zijn te koop bij café Het Witte Paard en de Spar in Zieuwent. Of per mail info@werenfriduskoor-zieuwent.nl. De kerk is rolstoeltoegankelijk en de banken zijn voorzien van kussentjes.


www.mastreechterstaar.nl

www.werenfriduskoor-zieuwent.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden