De trompettist Thomas Barenborg en de cantor Christoph Nierhaus (rechts). Foto: PR
De trompettist Thomas Barenborg en de cantor Christoph Nierhaus (rechts). Foto: PR (Foto: )

Feestelijke muziek voor trompet en orgel in Zwilbroek

ZWILLBROEK - Op zondag 10 november klinkt feestelijke muziek voor trompet en orgel in de Barokkkerk Zwillbrock. De trompettist Thomas Barenborg en de cantor Christoph Nierhaus brengen het geestelijke concert ten gehore. Het concert begint om 16.30 uur.

Op het programma staan werken van Johann Nepomuk Hummel, Dietrich Buxtehude, Johann Sebastian Bach, Georg Philipp Telemmann en anderen. De muzikale interesse van de in Vreden geboren Thomas Barenborg is breed geschakeerd. Hij speelt in het orkest van de Vredense brandweer, in een big band en een symfonieorkest. Hij houdt in het bijzonder van de barokke trompetmuziek die hij bij verschillende gelegenheden met organisten en kamerorkesten uitvoert.

Christoph Nierhaus is sinds 1992 als organist aan de Herz-Jesu-kerk in Oberhausen-Sterkrade werkzaam. Hij nam deel aan verschillende concoursen, onder andere in 1990 in Berlijn en in 1996 aan het Internationale Orgelconcours in Nederland, waar hij de eerste prijs won. Concertreizen leidden naar Frankrijk, Italië, Polen en Nederland.

Beide musici hebben al meermaals een geestelijk concert in Zwillbrock gegeven en de luisteraars daarbij enthousiast gemaakt. De toegang is gratis, een kleine bijdrage ter bestrijding van de kosten wordt zeer op prijs gesteld.

Meer berichten