Ontbijten in het gemeentehuis, dat doe je ook niet iedere dag. Foto: Dinès Quist
Ontbijten in het gemeentehuis, dat doe je ook niet iedere dag. Foto: Dinès Quist

Burgemeester ontbijt met kinderen van obs 't Palet

OOST GELRE - Een gezellig geroezemoes en gesmak klonk er donderdagochtend in de kantineruimte van het gemeentehuis. De kinderen van obs 't Palet uit Groenlo genoten samen met burgemeester Bronsvoort en wethouder Bonsen van een gezond ontbijt. Kennis met elkaar maken en het gezonde voorbeeld geven, was het doel van het samen ontbijten.

Door Dinès Quist

De burgemeester nodigde de 31 kinderen van obs 't Palet uit voor het nationale burgemeestersontbijt met het thema 'Neem de tijd voor je ontbijt.' Het thema werd meer dan waar gemaakt, want tijd voor het ontbijt nam de burgemeester zeker. Te midden van de basisschoolleerlingen wisselde ze van gedachten met de kinderen en at mee van al het gezonds dat op tafel stond. Sommige leerlingen vonden het best spannend om bij de wethouder en burgemeester aan tafel te zitten, maar al snel brak het ijs en kletsten ze er lekker op los. Zo weten ze nu dat de burgemeester 's morgen het liefst een boterham met kaas eet.

Gezond, lekker en gezellig
"Ik dacht dat we in een kamer aan een lange tafel moesten zitten en de burgemeester aan het hoofdeinde," vertelt een leerling. "Maar we zitten gezellig in groepjes en de burgemeester gaat soms bij een ander groepje zitten." De ontspannen en gastvrije sfeer valt ook Carmen Geerdink op. Zij is locatie-coördinator van 't Palet en geniet van het saamhorigheidsgevoel tijdens de ontbijtochtend. "Wij doen er op school veel aan kinderen gezonde gewoontes aan te leren, dit ontbijt past goed in dat beleid," vertelt ze. "Twee keer in de week mogen kinderen alleen maar water en fruit meenemen voor de pauzehap. We zien dat kinderen deze gewoonte goed oppakken en zelfs lekker gaan vinden. Ook doen we mee met het 20 weken durende EU-schoolfruitprogramma."

Donatie aan Stichting Het Vergeten Kind
Symbolisch betaalt de burgemeester voor het ontbijt dat de kinderen meebrachten, met een donatie aan 'Het Vergeten Kind'. Deze stichting maakt zich sterk voor kwetsbare kinderen met problemen thuis, zodat ze een stem krijgen en volwaardig meedoen in onze maatschappij.
Maar ook de kinderen zelf hebben iets meegebracht voor de burgemeester en wethouder. Als dank voor de uitnodiging van het ontbijt kregen zij een ontbijtsetje, opgeschilderd met namen van alle leerlingen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!