Een voorbeeld van de nieuwe straatnaambordjes op plan Oldenhuis.
Een voorbeeld van de nieuwe straatnaambordjes op plan Oldenhuis. (Foto: Kyra Broshuis)

Wonen aan de 'Kapotte Brug' en 'Weverij'

GROENLO - Grollenaren wonen straks aan straten met namen als ‘Kapotte Brug’ en ‘Weverij’. Dat worden de straatnamen van de nieuwbouwwijk die op het terrein van de voormalige meubelfabriek Oldenhuis in Groenlo wordt gerealiseerd. Ook het naastgelegen stadspark De Grolse Weiden krijgt enkele nieuwe namen. Dat vertelt wethouder Karel Bonsen.

Door Kyra Broshuis

Historie onder de aandacht
“De Oudheidkundige Vereniging Groenlo (OVG) is met een aantal voorstellen gekomen. Daarmee wordt een al langer bestaande traditie voortgezet om ook met behulp van straatnamen de historie onder de aandacht te brengen. De OVG heeft de namen Blikpad, Blekerij, Weverij, Kapotte Brug en Gedempte Slinge voorgesteld. De Werkgroep Straatnaamgeving Oost Gelre (WSOG) heeft echter, in overleg met de OVG, gekozen om de voorgestelde naam Gedempte Slinge te wijzigen in Oldenhuis en een deel van de voorgestelde tracé van Blikpad te wijzigen in Slingepad. De voorgestelde naam Blekerij wordt gewijzigd in Steumken die verwijst naar de voormalige textielfabriek. Met de naam Oldenhuis komt er een duidelijke verwijzing naar de voormalige meubelfabriek en met Slingepad wordt verwezen naar de historisch ligging van de Slinge op deze locatie”, zo legt de wethouder uit.

Veertig woningen
De uitgifte van de bouwkavels op het nieuwe plan zal in 2020 plaatsvinden. Er komen veertig grondgebonden woningen. Het gaat om een gevarieerd aanbod van starterswoningen, senioren- en gezinswoningen en ruime landgoedkavels. Het plan wordt duurzaam ontwikkeld en er komt een zonnepanelenstrip voor energieopwekking. De belangstelling voor de woningen is enorm, zo liet wethouder Marieke Frank eerder al weten.

Meer berichten