Tycho Riteco van Grol (in 't rood) in een duel met een speler van Luctor. Foto: Marcel Houwer Foto: Marcel Houwer

Grol wint ook van Luctor et Emergo

Algemeen

GROENLO - Grol startte de achtste wedstrijd van het seizoen uit in Almelo tegen Luctor et Emergo met de inmiddels vertrouwde basis-elf. Grol kent Luctor nog vanuit de eerste klasse. Luctor is bezig om een nieuw team te vormen en is vorig jaar met een zeer jong team vanuit de tweede klasse gedegradeerd.

Grol ging net als vorige week weer voortvarend van start. Het eerste kwart van de wedstrijd was voor Grol en was tevens de beste fase van de wedstrijd. Nadat Mart Zieverink de eerste kans over had gekopt, was hij bij zijn tweede kopbal succesvoller; een voorzet van links van Michel Kamphuis werd bij de tweede paal door Mart voor het doel gekopt en de bal verdween via verdediger Daan Bakker in het doel: 0 – 1.

Grol bleef vroeg storen en Luctor onder druk zetten. Grol had de wedstrijd onder controle. Na een half uur kreeg Wessel Baarslag pas het eerste schot op doel. Dit luidde ook een fase in waarin Luctor wat sterker werd en waarin Grol wat slordiger begon te spelen. Een voorzet van Luctor belandde bij een Grolverdediger op de arm en het Luctor publiek schreeuwde om een penalty. Arbiter John Christian, die lekker veel liet door voetballen, zag hier echter, gelukkig voor Grol, geen strafbaar hands in. Pas vlak voor rust beloonde Grol zichzelf door de 0 – 2 te scoren: Tycho Riteco, de gevaarlijkste man in de eerste helft, werd over links weggestuurd en hij legde de bal van de achterlijn goed terug op Luc Berentsen die bekeken afrondde. Nog geen minuut later had Tycho de voorsprong verder uit kunnen bouwen, maar hij knalde de assist van Wouter Rexwinkel keihard op de lat.

Na rust was de wedstrijd van beide kanten niet best. Het was rommelig en Grol wist op het zanderige natuurgrasveld niet goed te combineren. Dudu verrichtte veel nuttig werk op het middenveld. Achterin was Thomas Porskamp kopsterk en speelde Michel links achterin een degelijke partij. Af te toe leek het of Grol een mannetje meer had waardoor Michel veel mee naar voren kon. Toch creëerde Luctor nog kansen; een cornerbal viel vlak bij de doellijn pardoes bij Wessel in de handen en even later schoot Dudu een voorzet van Luctor op de lat van het eigen doel. Daardoor ging Luctor er toch nog in geloven. Daarna was het echter weer de beurt aan Grol. Een schot van de vrijstaande Wouter Rexwinkel ging recht op de keeper af, Luc Berentsen kon net niet bij een bal die voor het doel langs ging en Roel Bruins tikte een voorzet van Michel Kamphuis bij de tweede paal net naast.

In de 90ste minuut weet Daan Bakker uit het niets nog de 1 – 2 te scoren, een afvallende bal wordt door hem eenvoudig laag ingeschoten. Met nog vijf minuten blessuretijd werd het nog even spannend, maar Grol trok de overwinning, gezien de gehele wedstrijd, verdiend over de streep.

Doordat de achtervolgers punten hebben laten liggen staat Grol nu op een comfortabele vijf punten voorsprong op de nummer twee.

Komende zondag is Grol vrij. Zondag 24 november speelt men om 14.30 uur thuis tegen RSC uit Rossum. Op donderdag 14 november staat echter eerst nog de bekerwedstrijd tegen 4de klasser Hoeve Vooruit op het programma. Aanvang 19.30 uur in Isodorushoeve.