Van links naar rechts: Henk te Bogt, Karin Elschot, Leo Groot Zevert, Vincent Harbers en Pieter van Eijck. Bas Kranen ontbreekt op de foto.foto is genomen door Jos Schut.
Van links naar rechts: Henk te Bogt, Karin Elschot, Leo Groot Zevert, Vincent Harbers en Pieter van Eijck. Bas Kranen ontbreekt op de foto.foto is genomen door Jos Schut. (Foto: Jos Schut)

Imkers Groenlo en Lichtenvoorde bij-een

OOST GELRE - De twee imker-afdelingen van Groenlo en Lichtenvoorde hebben besloten om samen verder te gaan als Imkers Oost Gelre. Jarenlang hebben de afdelingen op verschillende gebieden samengewerkt zoals met het aanbieden van beginnerscursussen, bezoeken van landelijke bijeenkomsten en allerlei praktische zaken. Tijd om officieel samen te gaan.

Een aantal bestuursleden, die jarenlang actief zijn geweest, zagen in het samengaan tevens een goed moment om de verdere toekomst door nieuwe bestuursleden te laten vormgeven. Imkers Oost Gelre telt nu ruim 80 leden en jaarlijks wordt er aan gemiddeld 15 enthousiaste beginnende imkers een cursus aangeboden. Niet alleen uit Oost Gelre, maar ook uit Berkelland, Aalten, Winterswijk en Doetinchem. Een aantal daarvan meldt zich aan als lid en zo ziet men het ledental jaarlijks stijgen.

Commissies
Veel leden zijn wat ouder en uitbreiding met jongere leden is al jarenlang het streven. Langzaam maar zeker lukt dit ook. Al met al reden om de imkers ook met een andere manier van aansturen tegemoet te treden, aldus het nieuwe bestuur. Het idee is om met name veel ruimte te geven aan commissies die zich met een bepaalde taak bezighouden en met een grote mate van zelfstandigheid de inhoud bepalen. De volgende commissies zijn nu gevormd: Cursus, Beezenmoat, Educatie, Site en Feest. Met het samengaan van beide verenigingen legt de nieuwe vereniging Imkers Oost Gelre een krachtige basis voor de toekomst.

Cursus Beginnen als imker
Voor het komend jaar heeft Imkers Oost Gelre al vijf aanvragen liggen. Bij minimaal 15 aanvragen organiseert de vereniging weer een cursus voor de beginnende imker. Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden