Vlnr achterste rij: Jara te Braake, Lotte Klein Tank en Tjarko Branten. Voorste rij: Zara Sayed, Luca Berends en Jing Pothof.
Vlnr achterste rij: Jara te Braake, Lotte Klein Tank en Tjarko Branten. Voorste rij: Zara Sayed, Luca Berends en Jing Pothof. (Foto: PR Mu-Chin Groenlo)

Grolse karatekids succesvol in Rosmalen

GROENLO - Zaterdag 9 november hebben zes jeugdleden van karateschool Mu-Chin Groenlo meegedaan aan het Kankei toernooi in Rosmalen. Een kyokushin karate toernooi voor de beginnende karateka's georganiseerd door sensei Jet Groot Kormelink (ooit ook in Groenlo met karate begonnen) van Tomoe dojo uit Rosmalen.

Dit kyokushin karate toernooi is bedoeld om wedstrijdervaring op te doen, zelfvertrouwen te vergroten en stapsgewijs te leren omgaan met de spanning rondom de wedstrijden. Ook het sociale aspect rondom de wedstrijden speelt een grote rol. Een vriendschappelijke knuffel en even samen spelen na een gevochten wedstrijd is heel normaal en gebruikelijk. Van Mu-Chin Groenlo deden Zara Sayed, Lotte Klein Tank, Jara te Braake, Luca Berends, Jing Pothof en Tjarko Branten mee. Zij werden elk in een eigen poule ingedeeld zodat ze op leeftijd, gewicht en ervaring gelijkwaardige tegenstanders troffen. Ondanks die indeling was het voor de meeste kinderen toch best spannend. Ga er maar eens aan staan om tegenover iemand te gaan staan die je niet kent, in een vreemde omgeving, bekeken door publiek en met een vreemde scheidsrechter op de tatami (wedstrijdmat). Echt klasse hoe de karatekids daar mee om zijn gegaan en hun partijen hebben gevochten. Stuk voor stuk hebben ze zich echt van hun beste kant laten zien met een geweldig resultaat. Jing behaalde een eerste plaats. Zara, Lotte en Jara werden tweede. Luca en Tjarko werden derde. En als kers op de taart werd de inzet van Zara beloond met de spiritprijs.


www.karategroenlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!