Burgemeester Bronsvoort met leerlingen Casper Bragt en Kos van Wees. Rechts directeur Cilia Stortelder.
Burgemeester Bronsvoort met leerlingen Casper Bragt en Kos van Wees. Rechts directeur Cilia Stortelder. (Foto: Kyra Broshuis)

't Carillon, 'een naam die klinkt als een klok'

Basisschool in binnenstad verder onder nieuwe naam

Door Kyra Broshuis

GROENLO - ‘t Carillon, dat is de nieuwe naam van de basisschool aan de Wheme in hartje Groenlo. De school heette het afgelopen jaar De Watermolenschool en daarvoor De Ni’je Veste Wheme en de Jozefschool. Burgemeester Bronsvoort vertelt de kinderen, ouders en andere belangstellenden dat het vandaag de geboorte van de nieuwe naam is. “En dat gaan we vieren. Het is een naam die klinkt als een klok!”, zo zegt ze.

Naam bedacht door Ton Verheijen
Directeur Cilia Stortelder vertelt vervolgens dat heel veel mensen een naam hebben ingediend voor de school en dat uiteindelijk de naam ‘t Carillon het geworden is. “De naam is niet bedacht door een leerling, ook niet door een ouder, maar door een oud-collega van de Watermolenschool; Ton Verheijen”, vertelt juf en voorzitter van de MR Inge Konings.

Wat dan volgt is een spectaculaire onthulling van het nieuwe beeldmerk, ontworpen door Maarten Kooiker van IdeeMedia. In de toren van de Oude Calixtus speelt beiaardier Wim Ruessink en via een groot scherm wordt er contact gelegd met de toren. De beiaardier vertelt dat er post voor de school is bezorgd bij de kerk en de kinderen vormen vervolgens een lange sliert naar de oude kerk om zo de post te kunnen bezorgen bij de school. Vervolgens is het de eer aan leerlingen Kos van Wees en Casper Bragt om samen met de burgemeester de post, een prachtige vlag met de naam van de school erop, op te hangen. Ook worden bij de ingang van het schoolplein twee mastvlaggen onthuld.

Gezamenlijk optreden
Op aanwijzing van de directeur trekken de kinderen hun dikke winterjassen uit en zingen, gehuld in prachtige paarse polo’s met de nieuwe naam erop, een speciaal lied. Muzikant Bas Konings, die ook het arrangement schreef, begeleidt de leerlingen op trompet. Vanuit de toren speelt de beiaardier mee. Een indrukwekkend gezamenlijk optreden als feestelijk eerbetoon aan de nieuwe naam. Peter Dooijeweerd van Delta Scholen is trots op de school en hoopt dat de naam ‘t Carillon zeker vijftig jaar meegaat.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!