Fons Walterbos met de bij het Gouden Veertje horende oorkonde. Foto: Mark Ebbers
Fons Walterbos met de bij het Gouden Veertje horende oorkonde. Foto: Mark Ebbers

Gouden Veertje voor Fons Walterbos

Kapstok-logo onthuld, maar onderscheidingen zijn nog onderweg

Door Mark Ebbers

GROENLO - Op de avond van de elfde van de elfde wordt in Groenlo traditiegetrouw het carnavalsseizoen afgetrapt bij De Lange Gang. Naast het Tröntjesfestival staat de avond ook in het teken van de uitreiking van het Gouden Veertje en de onthulling van het Kapstok-logo. Het Veertje was deze maandag 11 november voor Fons Walterbos. Het Kapstok-logo met de leus 'Knunnekes, net ne slag veur' was te bewonderen op een grote afbeelding. Maar niemand kon al een onderscheiding omhangen ...

Met het Gouden Veertje wordt een niet-Knunneke geprezen voor zijn of haar inzet voor het Grolse carnaval. De onderscheiding werd dit jaar door Frans Kooiker namens de Zafantencommissie opgespeld bij Fons Walterbos. Fons is al jarenlang 'mister Knolle' en muzikaal actief met de hofkapel bij tal van carnavalsactiviteiten door het hele vijfde seizoen. In een filmpje was te zien dat Fons de zondagavond ervoor al was verrast. "Want als er iemand op maandagavond niet kan, is het Fons wel", aldus Kooiker, verwijzend naar de repetities van de Muziekvereniging Groenlo, waarvan Fons al jarenlang trouw lid is. Maar de gedecoreerde was er wel op deze maandag 11-11-2019.
Wilco Poortman deed het woord namens Kapstok en meldde dat de onderscheiding van de Knunnekes-ondersteuners dit jaar qua vormgeving meer in lijn is met de prinselijke onderscheiding. die aanstaande vrijdag tijdens het Prinsenbal onthuld zal worden. De Kapstok-leus 'Knunnekes, net ne slag veur' was op de afsluitende carnavalsdinsdag van het seizoen 2018-2019 al bekendgemaakt. Het logo werd in de Lange Gang onthuld op een doek door de nog een paar dagen regerende prins Ivo Thuinte en adjudant Mark Mink. Overigens waren zowel de Kapstok- als de prinselijke onderscheidingen nog onderweg naar Nederland deze maandagavond, te laat dus voor de elfde van de elfde, en of op het prinsenbal de onderscheidingen kunnen worden omgehangen ...? Dat zal vrijdagavond blijken bij City Lido als in de grote zaal de hoogheden voor het seizoen 2019-2020 bekend worden gemaakt.

De goed bezochte carnavalsopening werd afgetrapt met het binnenkomen van de Knunnekes met steken onder de klanken van het clublied. Voorafgaand aan de uitreiking van het Gouden Veertje en de onthulling van het Kapstok-logo stond het eerste deel van de avond in het teken van het Tröntjesfestival. De bezoekers werden ter afsluiting getrakteerd op een meezingoptreden van zanger/gitarist Sipke de Boer. De Fries werd op basgitaar begeleid door Tröntjesmuzikant Christof Elsinghorst.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!