Drukte in de kern van Lievelde door de afsluiting van de N18.
Drukte in de kern van Lievelde door de afsluiting van de N18. (Foto: Kyra Broshuis)

Fietsers in de knel door afsluiting N18

OOST GELRE - Door groot onderhoud aan het kruispunt N18-Hamelandweg is het deze week extra druk op de weg tussen Groenlo en Lievelde en Lievelde en Lichtenvoorde. De N18 is afgesloten tussen de Richterslaan en Groenlo. Verkeer over de N18 in beide richtingen wordt omgeleid via de N318 en N319. De Hamelandweg, de N313, en de parallelweg Heringsaweg/Europaweg zijn gedeeltelijk afgesloten. Dit zorgt voor extra verkeersdruk en levensgevaarlijke situaties, zo melden bezorgde burgers. Rijkswaterstaat verwacht dat de overlast nog tot aanstaande maandagochtend duurt.

Door Kyra Broshuis

Fietsers in de knel

Vooral tijdens de spits raken fietsers, veelal schoolgaande kinderen, in de knel door gehaaste automobilisten. Met name in Groenlo ter hoogte van het Marianum, in de kern van Lievelde en op de zogenoemde fietsstraat in Lichtenvoorde is het bijzonder druk. “Als regelmatige gebruiker van deze verbinding houd ik de laatste dagen mijn hart vast wanneer ik gefrustreerde scheurende automobilisten op de gekste plekken zie inhalen”, zo meldt een verontruste inwoner van Oost Gelre.

Pas uw vertrektijd aan

Rijkswaterstaat laat weten dat er grondig onderhoud op het kruispunt noodzakelijk is en dat er onderzocht is welke werkwijze de minste overlast oplevert. "De enige manier om dit werk goed te kunnen uitvoeren (en tevens de meest veilige) is een volledige afsluiting van het kruispunt", zo zegt Rijkswater.

'Het advies aan

weggebruikers

is om de

vertrektijd aan

te passen'

Het advies aan weggebruikers in om de vertrektijd aan de passen vanwege een langere (omleidings)route én kans op file(s).


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!