De e-bike groeit in populariteit onder scholieren

We hebben een trend gespot; steeds meer scholieren kiezen voor het gemak van de e-bike! het stoffige imago dat onlosmakelijk was verbonden met een elektrische fiets is dus officieel verleden tijd. De e-bike is allang niet meer enkel voor 50 plus! De nieuwste generatie e-bikes bestaan namelijk uit hippe modellen in speelse kleuren en zijn voorzien van de laatste trends zoals bijvoorbeeld het welbekende transportrek aan het stuur. De e-bike is dus ook op het gebied van uiterlijk een stuk aantrekkelijker geworden voor de jeugd. Het comfort van elektrisch fietsen is natuurlijk al een zwaarwegend voordeel die ook niet onopgemerkt is gebleven door scholieren. Zeker de scholieren die dagelijks behoorlijke afstanden afleggen met het openbaar vervoer of op de fiets op weg naar school, zien in dit dat het allemaal veel makkelijker kan.

De fiets of toch met het OV
Sommige scholieren leggen iedere dag van en naar school een afstand van maar liefst 15 kilometer af. Op een gewone fiets ben je hier behoorlijk wat tijd aan kwijt. Zeker met tegenwind. Een mogelijk alternatief is natuurlijk het openbaar vervoer, maar de aansluitingen zijn lang niet altijd goed. Zeker in de wat kleinere dorpen is het openbaar vervoer netwerk niet te vergelijken met het OV in de grote stad. Naast dat de dienstregeling problemen kan veroorzaken is het openbaar vervoer ook nog eens duur, zeker als je dit vergelijkt met kosteloos fietsen.

Wat kost het?
De e-bike is een behoorlijke investering, maar wat een heleboel scholieren en hun ouders zich vaak niet realiseren is dat een e-bike op jaarbasis goedkoper is dan een abonnement op het openbaar vervoer. Toch blijft een nieuwe e-bike een behoorlijke uitgave, maar in vergelijking tot een OV abonnement is een e-bike inclusief onderhoud en laadkosten goedkoper. Zeker tegenwoordig heb je al een hippe kwaliteits e-bike van Nederlandse bodem tegen een scherpe prijs. Naast de kosten weegt elektrisch fietsen ook op een ander gebied op tegen het openbaar vervoer. Fietsen blijkt namelijk stressverlagend te werken. Op de fiets kun je je hoofd namelijk helemaal leegmaken terwijl je op een comfortabel tempo naar huis fietst. Dat is na een lange schooldag wel even fijn!

Tegen een mooi prijsje heb je tegenwoordig al een flitsende e-bike. Stella e-bikes zijn hier een goed voorbeeld van. Zij bieden een mooie collectie schoolbikes. Dit zijn e-bikes die zijn voorzien van alles wat je nodig hebt om een flink stuk naar school te fietsen en hebben ook nog eens een hippe look!

Dit artikel wordt u aangeboden door Lequal. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!