Prins Edwin II (links) en Adjudant Robby. Foto: Maarten Kooiker
Prins Edwin II (links) en Adjudant Robby. Foto: Maarten Kooiker Foto: Maarten Kooiker

Prins Edwin II en adjudant Robby regeren over De Knunnekes

Algemeen

'Neet te klone(n)!' is het motto van de nieuwe hoogheden

Door Theo Huijskes

GROENLO - Zij waren even helemaal van de wereld toen beiden op 'de elfde september' gevraagd werden om het nieuwe prinsenpaar van carnavalsvereniging De Knunnekes te vormen. Aan de daarna volgende enerverende en bovenal spannende periode van ruim twee maanden, dit laatste alleen al vanwege de verplichte geheimhouding, kwam op vrijdag 15 november een eind met een spectaculaire onthulling in uitgaanscentrum annex carnavalshoes City Lido. Het betreft hier het 57ste prinsenpaar van de carnavalsveste Grolle, bestaande uit de gebroeders Edwin en Robby Reukers, respectievelijk prins Edwin II en adjudant Robby.

Onder het motto 'Neet te klone(n)!' (prins Edwin II heeft de bijnaam Klone) werden beide geboren en getogen Grollenaren, tevens verslaafde carnavalisten, in een bomvol en sfeervol City Lido onthuld door president Maarten Kooiker en vorst Miquel Porskamp van de Groenlose carnavalsclub. Een staande ovatie viel prins Edwin II (46 jaar) en zijn adjudant, tevens broer Robby (44 jaar) ten deel. Een massale ontlading, die zich helemaal in positieve zin vertaalde op het moment dat de vriendengroep dan wel carnavalsgroep 'Elsje', waarvan de nieuwe hoogheden deel uitmaken, zich liet zien en horen. Het carnavalsijs was gebroken en de carnavalsveste Grolle kan zich opmaken voor de 57ste campagne op rij.

Geboren in hartje Groenlo
Als zonen van Antoon Reukers (helaas overleden) en Thea Reukers-van Geemen is het nieuwe prinsenpaar in hartje Groenlo en dat derhalve binnen de stadgracht geboren. Dit aan de Boompjeswal, onder de buurtvleugels van de familie/slagerij Van Geemen, waarvan inmiddels Martijn van Geemen in de analen van De Knunnekes geregistreerd staat als stadsprins van Groenlo in 2008 en vader Gerard van Geemen als adjudant van de tweede jeugd in 2014. Is prins Edwin II de partner van Jolanda Noorland en hebben zij samen drie dochters, Rosa, Alicia en Mariska, adjudant Robby is zoals hij zelf aangeeft vrijgezel en kan derhalve in de komende, in alle opzichten vrolijke maanden worden gezien als een aantrekkelijke prooi voor vele vrouwelijke carnavalisten. Woont zowel de prins als de adjudant aan de Emmasingel in Groenlo, Edwin is van beroep logistiek medewerker bij Winterwarm Heating Solutions BV in Winterswijk en Robby is in het dagelijks leven docent beeldende vorming op een tweetal scholen in respectievelijk Ulft en Arnhem. Uit zowel de maidenspeech als de proclamatie blijkt dat beiden er op z'n Grols gezegd 'gruwelijk völle zin' in hebben en tevens dat beiden ook gaan zorgen voor een nieuwe loot aan de Grolse carnavalsboom, te weten een dweilfestijn voor kinderen op carnavalsdinsdag.

Spetterende onthulling         
De onthulling van het nieuwe prinsenpaar op het daarvoor bijzonder geschikte podium van City Lido had traditiegetrouw een boeiend karakter met deze keer voor de honderden, gespannen toekijkende belangstellenden een link naar de onlangs gehouden Slag om Grolle. Deze keer was een Romeinse arena het decor voor de bekendmaking van het best bewaarde geheim van Grolle. De technische commissie van De Knunnekes onder aanvoering van voorzitter Maurice Gelinck en regisseur/toneelmeester Dennis Papen, bijgestaan door enkele creatieve Knunnekes-leden, had gezorgd voor een ware Romeinse arena, compleet met living statues. De gespeelde gevechten werden, gezeten op een troon, gadegeslagen door de Romeinse veldheer en dictator Julius Caesar, een rol waarvoor deze keer de Grolse volkszanger Stefan Mondial was ingehuurd. Mede ook dankzij de inbreng van het eigen Knunnekes-Hofballet, gepaard gaande met spanning-verhogende muziek, bereikte de voorstelling een absoluut hoogtepunt met de via de arenapoorten zich aandienende nieuwe carnavalsleiders seizoen 2019-2020.

Vervolg campagne
In het voorprogramma werd er uiteraard ook afscheid genomen van het 56ste prinsenpaar van CV De Knunnekes, bestaande uit prins Ivo I (Thuinte) en adjudant Mark (Mink), die onder het motto 'Gas d'r op! 'samen met alle carnavalisten uit Groenlo en verre omgeving prachtige herinneringen hebben aan een bijzonder geslaagde campagne. Beide carnavalsleiders van het afgelopen seizoen werden opgenomen in de Prinsen- en Eregarde van De Knunnekes, die tijdens de nieuwe campagne onder leiding staat van de beide hoogheden uit 2017: prins Harrie I (Hoitink) en adjudant René (Schuurmans).
De verdere belangrijkste hoogtepunten tijdens de carnavalscampagne 2019-2020 zijn: 22 november 2019: kaartverkoop pronkzittingen voor Knunnekes- en Kapstok-leden; 29 november 2019: vrije kaartverkoop pronkzittingen; 9, 10, 11, 12, 17 en 18 januari 2020: zes jaarlijkse pronkzittingen oftewel buutavonden in carnavalshoes City Lido en 23, 24 en 25 februari 2020: de grote carnavalsdriedaagse oftewel 'De Drie Dolle Dagen'.


Onderschrift foto:
Links prins Edwin II en rechts adjudant Robby.

Onderschrift afbeelding:
De onderscheiding van het nieuwe prinsenpaar.

De onderscheiding van het nieuwe prinsenpaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant