Ester Reusink (links), Johan Teeuwsen en Joke Verwey. Foto: Daniel Hoitink Fotografie en Video
Ester Reusink (links), Johan Teeuwsen en Joke Verwey. Foto: Daniel Hoitink Fotografie en Video

Jubileumfeest en reünie Hospicegroep De Lelie

Algemeen

WINTERSWIJK - Hospicegroep De Lelie houdt op dinsdag 10 december een jubileumfeest en reünie ter gelegenheid van haar 15-jarig jubileum. Het feest en de reünie vinden plaats van 17.00 tot 20.00 uur bij Theater De Storm.

Vijftien jaar geleden fuseerden diverse Palliatieve Terminale Thuiszorg-organisaties en het hospice in Winterswijk tot een nieuwe stichting: Hospicegroep De Lelie. Voorzitter Johan Teeuwsen: "Thuiswaken werd in de Oost-Achterhoek toen al zo'n tien jaar gedaan. Het hospice was er ook al een jaar of twee. Samen met de vele vrijwilligers die zich in de afgelopen jaren hebben ingezet en degenen die dat nog steeds doen hebben zich inmiddels al heel wat vrijwilligers ingezet voor onze stichting. Daarom willen we in dit jubileumjaar graag iets extra's doen om hen te bedanken." Coördinator Joke Verwey: "Momenteel hebben we ongeveer 80 vrijwilligers. Daarvan werken er 60 in het hospice en het thuiswaken. De overige 20 hebben andere taken zoals het ondersteunen bij de administratie, het onderhouden van de tuin en het doen van boodschappen. De wens om een reünie te organiseren is vanuit de huidige groep vrijwilligers gekomen. We organiseren ieder jaar een kerstbijeenkomst voor onze vrijwilligers en we hebben besloten om deze dit jaar met een reünie te combineren."

Feestelijk programma
Om het vijftienjarig bestaan te vieren heeft de jubileumcommissie het afgelopen jaar diverse activiteiten georganiseerd. "In maart hebben we onze vrijwilligers getrakteerd op een feestelijke brunch. In mei hebben we een mini-congres over rouwverwerking georganiseerd voor zorgprofessionals en andere belangstellenden. Omdat we het jubileumjaar ook op een gepaste manier willen afsluiten, hebben we besloten om de kerstbijeenkomst op te waarderen naar een jubileumfeest in combinatie met een reünie", aldus bestuurslid Ester Reusink. Johan Teeuwsen vult aan: "Samen met Theater De Storm hebben we een feestelijk programma in elkaar gezet met een uitgebreid warm en koud buffet en een lekker drankje. Ook staan er een aantal muzikale verrassingen gepland." Ester Reusink vult aan: "Iedereen die we gevraagd hebben om mee te werken heeft direct toegezegd. Het is erg fijn dat partijen zoals het theater, de cateraar en de muzikanten onze stichting zo'n warm hart toedragen." Joke Verwey zegt tot slot: "De reünie is bedoeld voor alle oud-vrijwilligers, oud-medewerkers en oud bestuurders van onze stichting en de organisaties waar we uit voortgekomen zijn."

Aanmelden reünie
Het jubileumfeest en de reünie vinden plaats op dinsdag 10 december van 17.00 tot 18.00 uur. Inloop vanaf 17.30 uur. Deelname kost 12,50 euro per persoon en kan overgemaakt worden op bankrekeningnummer NL06RABO0380272539 onder vermelding van reünie. Aanmelden kan tot uiterlijk 29 november via info@hospicegroepdelie.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant