De nieuwe bestuursleden van Belangenvereniging Groenlo met vlnr Frank Beurskens, Joris Huurneman en Ruben Tank. Foto: Theo Huijskes
De nieuwe bestuursleden van Belangenvereniging Groenlo met vlnr Frank Beurskens, Joris Huurneman en Ruben Tank. Foto: Theo Huijskes

Jonge bestuurders versterken Belangenvereniging Groenlo

Algemeen

Aan de vooravond van het 10-jarig bestaan

Door Theo Huijskes

GROENLO - Het bestuur van de op 11 maart 2020 tien jaar bestaande Belangenvereniging Groenlo is sinds kort versterkt met een drietal jonge, enthousiaste krachten. Was het Grollenaar Frank Beurskens (50), die tijdens de jaarvergadering van 17 juni het vertrekkende bestuurslid Toon Heinsman opvolgde, inmiddels zijn ook de geboren en getogen Grollenaren Ruben Tank (42) en Joris Huurneman (38) het bestuur komen versterken. Het BVG-bestuur onder aanvoering van voorzitter Ben Verheij, dat niet alleen een uitbreiding maar ook een verjonging nastreeft, bestaat thans uit acht leden.

Belangenvereniging Groenlo is destijds voortgekomen uit het Actiecomité 'Handhaving gemeentehuizen in Lichtenvoorde én Groenlo!' Een comité, dat heeft weten te bewerkstelligen dat bij de gemeentelijke herindeling naast de aanwijzing van Lichtenvoorde als locatie voor het gemeentehuis van Oost Gelre, beide gemeente- oftewel raadhuizen een bestemming kregen die recht doet aan hun historische en culturele betekenis. Dat heeft geresulteerd in het gegeven dat in ieder geval de raadsvergaderingen, alsmede overige belangrijke en representatieve vergaderingen en bijeenkomsten in Groenlo worden gehouden. Daarnaast heeft het monumentale Grolse stadhuis een publieke bestemming gekregen, die past bij het karakter van het gebouw en de centrumfunctie van Groenlo.

Gemeenschappelijke belangen
De doelstelling van de uit het actiecomité voortgekomen belangenvereniging is het bewaken en verdedigen van de belangen van de vestingstad Groenlo en al haar inwoners. Een en ander binnen het geheel van de gemeente Oost Gelre en dat in de breedste zin van het woord. Met belangen worden zaken bedoeld, die de gehele gemeenschap Groenlo of een groot gedeelte daarvan aangaan. Omdat individuele, alsmede groeps-, buurt of verenigingsbelangen vaak een gemeentelijk of politiek karakter hebben, vindt er daarom veel overleg plaats met bestuurders en medewerkers van de gemeente Oost Gelre. In het verlengde daarvan houdt de BVG zich bezig met onder andere de verdere voortgang c.q. uitvoering van het Programma Stad Groenlo, het initiëren van burgerinitiatieven, zoals voor de Maliebaan inclusief de muziekkoepel, het bewaken en daarover alarmeren van gebreken c.q. achterstanden inzake groenvoorzieningen, onderhoudssituatie stadsgracht, rotondes en dergelijke. Ook wordt er aandacht geschonken aan tal van nieuwbouw- en andere projecten, en ook verkeersproblemen in het algemeen en het verkeerscirculatieplan en de parkeervoorzieningen in het bijzonder. Daarnaast zijn het de eigen leden en donateurs, die melding kunnen maken van door het BVG-bestuur te behandelen klachten dan wel suggesties.

Een frisse Grolse wind
Met de komst van de belangenbehartigers Frank Beurskens, Ruben Tank en Joris Huurneman is er sprake van een verjongende, frisse Grolse wind. Beurskens, werkzaam als commercial manager bij de Rouwmaat Groep, Tank, financieringsadviseur op diverse terreinen en actief met crowdfunding, en Huurneman, directeur en mede-eigenaar van het software ontwikkelingsbedrijf Covadis in Doetinchem, geven in koor aan dat zij het vestingstadje Groenlo met haar boeiende geschiedenis in hun hart hebben gesloten.

"De identiteit van Grolle mag nooit verloren gaan. De kracht van het stadje is het compacte centrum met diverse bezienswaardigheden, omsloten door de historische stadsgracht. Daarnaast hebben wij hier te maken met een bruisend verenigingsleven voor jong en oud", aldus het drietal. Het gevolg hiervan is dat alle drie graag een steentje willen bijdragen aan de belangen van Groenlo, ongeacht op welk terrein deze spelen. "Daaraan vorm en inhoud geven, heeft weinig zin wanneer je dat in je eentje probeert te doen. Voor de saamhorigheid, betrokkenheid en leefbaarheid van en in Groenlo, is het alleen maar goed wanneer deze collectief worden aangepakt." Terwijl Frank Beurskens wil benadrukken dat het daarom zo belangrijk is dat alles wat besproken en ondernomen wordt in het kader van een brede afspiegeling van de Groenlose bevolking moet staan, geeft Ruben Tank aan dat de inwoners van Groenlo en in het bijzonder de leden/donateurs van de BVG ook actief moeten meedenken door onder andere richting het bestuur met ideeën dan wel initiatieven te komen. Aangevuld door Joris Huurneman met de opmerking dat de politieke partijen weliswaar de belangen van alle inwoners van Oost Gelre vertegenwoordigen, maar dat Belangenvereniging Groenlo nadrukkelijk moet opkomen voor de Grolse belangen. In dit geval met name de belangen waarvoor nog geen of onvoldoende politieke aandacht is.

Zie ook advertentie elders in deze krant.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant