Foto: Achterhoek Nieuws bv
Foto: Achterhoek Nieuws bv

Niet normaal en Normaal

Algemeen

Niet normaal en Normaal

Drugs
Circa 1,5 jaar geleden hebben we van diverse kanten vernomen dat in Oost Gelre het gebruik van drugs, met name cocaïne, onder jongeren fors is toegenomen. In sommige uitgaansgelegenheden zou het gebruik van cocaïne al als heel normaal beschouwd worden. Er zou openlijk gehandeld en gebruikt worden, het hoort er kennelijk gewoon bij. Als CDA maakten en maken wij ons hierover grote zorgen. Drugs moeten als niet normaal beschouwd worden. Ze zijn zeer verslavend en gevaarlijk voor de gezondheid. Ze richten voor de gebruiker en zijn/haar omgeving onvoorstelbaar grote schade aan.

Sinds die tijd hebben wij het drugsgebruik in Oost Gelre regelmatig in de gemeenteraad bespreekbaar gemaakt en hierover vragen gesteld aan onze burgemeester. Vorige week dinsdagmorgen heeft de politie met groot machtsvertoon twee mannen van 18 en 22 jaar oud in Lichtenvoorde van hun bed gelicht op verdenking van drugs dealen. Het duo werkte samen en was actief in een groot gebied van Oost Gelre en daarbuiten. Er is sprake van tientallen kopers/gebruikers waarvan sommigen pas 16 jaar zijn.

Helaas klopten dus de signalen die wij 1,5 jaar geleden al kregen. Er is sprake van een ernstige situatie. We zijn erg blij dat de politie, na een gedegen onderzoek, de dealers heeft kunnen aanhouden. Maar daarmee zijn we er natuurlijk niet. De gemeente, scholen en horeca, maar bovenal ouders, opvoeders, familie en vrienden van gebruikers moeten het toegenomen cocaïnegebruik bij jongeren in Oost Gelre bespreekbaar maken én aanpakken. Meld het gebruik/dealen van drugs/cocaïne bij www.meldmisdaadanoniem.nl of www.meld.nl Alleen dan kan er gericht actie ondernomen worden. Bij deze dus de oproep aan u allen om dit te (blijven) doen!

Stikstof
Sinds mei jongstleden bepaalt het stikstofprobleem dagelijks ons nieuws. De economische gevolgen zijn groot. Waar wij ons als CDA Oost Gelre enorm aan storen is dat het lijkt alsof de volledige rekening van dit probleem bij de boeren neergelegd wordt. Dat vinden wij zeer onterecht! Het is namelijk een gezamenlijk probleem, dat we met elkaar moeten oplossen, zij aan zij! Iedereen, van plattelander tot (rand)stadsmens, heeft de lusten van de welvaart die export van landbouwproducten zoals melk en vlees ons heeft gebracht. Het is dan niet meer dan normaal dat de lasten dan óók door iedereen gedragen moeten worden.

Het platteland en dus ook Oost Gelre, kan economisch gezien niet zonder de agrarische sector. In Oost Gelre hebben we naast de circa 150 boeren zo'n 50 bedrijven die direct of indirect werk verrichten/'leven' van de boeren. Deze 50 bedrijven zijn goed voor ruim 1500 arbeidsplaatsen en een omzet van ruim € 225 miljoen per jaar. Wanneer Den Haag de rekening van het stikstofprobleem alleen bij de boeren neer legt, gaan niet alleen zij, maar het gehele platteland failliet inclusief de leefbaarheid. Dat moeten we niet laten gebeuren!

Vanaf 1 december kan er weer gestemd worden voor de Top 2000. Wij gaan in ieder geval stemmen op 'De boer dat is de keerl' van Normaal. Als u dat ook massaal gaat doen is de kans groot dat in plaats van Freddie Mercury, onzen eigen Bennie op oudejaarsavond, vlak voordat de carbidbussen losgaan, uit de speakers knalt!


Fractie CDA Oost Gelre:
Niek Bragt, n.bragt@oostgelre.nl
Carla Heming 0544-465506
Ruud Krabbenborg 06-20521539
Theo Krabben 06-10731186
Walter Leemreize 06-22540413
Dennis van Loon 06-49710504
Rene Plaggenburg 06-53395335

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids