De voetbalvelden op Het Wilgenpark in Groenlo zullen plaatsmaken voor visvijvers.
De voetbalvelden op Het Wilgenpark in Groenlo zullen plaatsmaken voor visvijvers. (Foto: PR)

Gemeente koopt gronden voor 170.000 euro

GROENLO - Op het terrein van de Grolse Boys, het Wilgenpark, aan de Beltrumseweg in Groenlo komen zeer waarschijnlijk visvijvers. De gemeente Oost Gelre koopt, na de fusie van de S.V. Grol en de Grolse Boys, de gronden met opstallen van de Boys. Het gaat om een bedrag van 170.000 euro. “Voetbalverenigingen s.v. Grol en s.v. Grolse Boys hebben op 7 oktober 2019 besloten om te gaan fuseren. Door de fusie gaat per ingang van voetbalseizoen 2020/2021 de fusieclub op één sportpark voetballen namelijk sportpark Den Elshof. Beide verenigingen hebben de gemeente Oost Gelre, als eerste partij, gevraagd of zij het sportpark willen aankopen”, zo vertelt wethouder Karel Bonsen. De gemeente Oost Gelre is van mening dat er maatschappelijke, recreatieve en ecologische voordelen te behalen zijn met het aankopen van sportpark het Wilgenpark. Bestuurlijk is er een overeenstemming bereikt over een verkoopprijs van € 170.000. Het aankoopbedrag is onder voorbehoud van instemming door de gemeenteraad.

Door Kyra Broshuis

Gracht wordt ontzien
“Door aankoop kan een visvijver gecreëerd worden voor de Groenlose Hengel Vereniging (GHV). Zo krijgt de GHV een mooie plek om viswedstrijden te organiseren. De Groenlose gracht kan daarmee wat betreft het (wedstrijd)vissen ontlast worden. De voor de sportvisserij uitgezette bodemwoelende karpers en brasems hoeven dan niet meer uitgezet te worden. De intensiteit van vissen in een vijver zorgt ook voor minder visvoer in de gracht. Dit zijn allemaal onderdelen die in het onderzoeksrapport van Arcadis naar voren komen en bijdragen aan de blauwalgproblematiek. De gracht wordt ondieper en plantengroei is daardoor weer mogelijk. Het geheel leidt tot een betere en meer natuurlijke waterkwaliteit van de gracht en daardoor een aantrekkelijk stedelijk water”, legt Bonsen uit.

Ecologische ontwikkelzone
Door het afgraven van de twee voetbalvelden komt er geschikte zandgrond vrij om de gracht minder diep te maken en de oevers aan te passen. De locatie Wilgenpark kan verder ook bijdragen aan het versterken van de ecologische ontwikkelzone van de Slinge. Hiermee kan worden tegemoetgekomen aan de voorkeur van buurtbewoners rondom het sportpark het Wilgenpark. De huidige buurtbewoners rondom sportpark het Wilgenpark hebben in het gesprek met het college uitgesproken een duidelijke voorkeur te hebben voor wederom een sportinvulling. Zij willen voorkomen dat het Wilgenpark leeg komt te staan en door te weinig aandacht in verval raakt.

Voor de verschillende opstallen op Het Wilgenpark wordt nog een invulling gezocht. Mogelijk hebben verenigingen hier belangstelling voor. “Na aankoop van de gronden sportpark het Wilgenpark kunnen er gesprekken worden opgestart met geïnteresseerde verenigingen”, zegt de wethouder.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden