Deze kavel, aan de Lichtenvoordseweg in Groenlo, is één van de vrije kavels van de gemeente Oost Gelre.
Deze kavel, aan de Lichtenvoordseweg in Groenlo, is één van de vrije kavels van de gemeente Oost Gelre. (Foto: Kyra Broshuis)

Gemeente verhoogt grondprijzen

OOST GELRE - De kavelprijzen voor woningen in Oost Gelre stijgen met 7 procent. Dat vertelt wethouder Karel Bonsen. Het gaat hier overigens uitsluitend om gemeentelijke kavels. De kavelprijzen zijn al geruime tijd niet aangepast. “We kijken als gemeente natuurlijk regelmatig naar de marktsituatie en de grondprijzen zijn sterk gestegen. Het is logisch dat wij ook onze grondprijzen aanpassen. We maken immers gebruik van maatschappelijke gelden. We blijven echter met onze prijzen nog steeds onder de huidige marktwaarde. De stijging gaat in per 1 december aanstaande.”

Door Kyra Broshuis

Meeste kavels in particulier bezit
Het gaat niet om grote hoeveelheden kavels, zo legt de wethouder uit. Veruit de meeste kavels in de gemeente zijn in handen van particulieren. Dat geldt voor zowel de grote kernen Lichtenvoorde en Groenlo als voor de kleine kernen. Voor elk kern gelden nog afspraken vanuit het verleden. “Er blijft verschil bestaan tussen Lichtenvoorde en Groenlo inclusief de kleine kernen. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen kavels die groter of kleiner zijn van 500 vierkante meter. Met de stijging van 7 procent worden de kavelprijzen ongeveer 20 euro per kavel duurder. Dat komt dat neer op de volgende prijzen

Lichtenvoorde kavels groter dan 500 m² van € 322,- naar € 345,- m²

Lichtenvoorde kavels kleiner dan 500 m² van € 345,- naar € 369,- m²

Groenlo kavels groter dan 500 m² van € 226,- naar € 242,- m²

Groenlo kavels kleiner dan 500 m² van € 242,- naar € 259,- m²

Klein kernen van € 226,- naar € 242,- per m²

Beschikbare kavels
In Groenlo is op plan De Woerd, aan de Ascher Esch, nog één kavel te koop. Ook is er nog één kavel te koop op plan De Gracht aan de Lichtenvoordseweg. In Lichtenvoorde zijn er nog twee kavels te koop op Flierbeek, één aan de Havik en één aan de Patrijsstraat. In Lievelde zijn nog twee gemeentelijke kavels te koop aan de Engelse Schans en één aan de Hollandse Schans. In Vragender is momenteel geen enkele gemeentelijke kavel te koop. In Harreveld zijn nog twee kavels beschikbaar; beide aan Erve ‘t Hag. In Mariënvelde is nog één kavel te koop en wel aan de Waalderweg.

Meer informatie over beschikbare kavels en een stappenplan kunt u vinden op www.bouweninoostgelre.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden