Acht woningen in Oost Gelre werden afgelopen twee jaar gesloten wegens drugshandel.
Acht woningen in Oost Gelre werden afgelopen twee jaar gesloten wegens drugshandel. (Foto: Kyra Broshuis)

In twee jaar tijd 8 drugspanden gesloten in Oost Gelre

GROENLO- De bewoner van het ‘drugspand’ aan de Kleermaker in Groenlo is nog niet gevonden door de politie. Dat zegt burgemeester Bronsvoort. De woning werd op last van de burgemeester gesloten na de vondst van een hennepkwekerij en is voor minimaal drie maanden dicht.

Door Kyra Broshuis

De Wet Damocles
De politie heeft een hoop werk aan de drugshandel in de gemeente Oost Gelre, zo zegt de burgemeester. Recent werden in Lichtenvoorde twee jonge drugsdealers opgepakt en verschillende personen verhoord. Hierbij ging het overigens niet om hennep. “Nee, hier ging het echt om synthetische drugs en cocaïne met levering aan jonge mensen van rond de zestien jaar.“ Sinds de Wet Damocles, die in 2017 werd ingevoerd en burgemeesters de mogelijkheid biedt woningen of inrichting te sluiten als daar sprake is van drugshandel, zijn acht woningen in de gemeente gesloten (geweest). Toch is Oost Gelre geen koploper in de Achterhoek. “Het is helaas een landelijke trend waar ook onze gemeente aan meedoet.”

Criminele wereld
De politiek blijft erop hameren dat het gebruik van drugs ‘niet gewoon’ gevonden mag worden. “Mensen moeten er bewust van worden dat er een hele criminele wereld achter schuilt. Daarnaast is het gebruik van drugs ook schadelijk voor de gezondheid”, zegt de burgemeester. Ze benadrukt dat de politie scherp blijft op drugsgebruik in de gemeente. “We gaan door op deze ingeslagen weg.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden