Goede verdedigende actie van Grol-speler Ramon Landewers. Foto: Marcel Houwer/Streekgids.nl
Goede verdedigende actie van Grol-speler Ramon Landewers. Foto: Marcel Houwer/Streekgids.nl (Foto: Marcel Houwer)

Moeizame overwinning Grol op Saasveldia

GROENLO - In een mistig en koud Saasveld speelde Grol 1 afgelopen zondag tegen de nummer vier van de ranglijst Saasveldia 1. Het werd een weinig hartverwarmende wedstrijd met slechts enkele kansen voor beide ploegen. Het was Luc Berentsen die na een uur spelen de winnende 0 – 1 binnen kopte. Het laatste kwartier wist Grol deze voorsprong met 10 man, na rood voor Mart Zieverink, over de streep te trekken. Een belangrijke overwinning, want de voorsprong op de nummer twee Reutum blijft hiermee vijf punten en het verschil met de nummer drie Avanti Wilskracht is opgelopen tot maar liefst negen punten.

De eerste helft was weinig enerverend. Saasveldia zakte vroeg in en liet Grol het spel maken, maar Grol wist slechts één grote kans te creëren. Als Saasveldia in balbezit kwam, liet men zien goed te kunnen voetballen en zag het er dreigend uit, maar dit leverde voor hun geen enkele kans op. Zij kwamen niet verder dan enkele afstandsschoten die hoog over gingen. De grote kans voor Grol was voor Michel Kamphuis die een afgevallen bal van dichtbij recht op keeper Niek Vervoorn afschoot. De overige aanvallen van Grol smoorden voordat men gevaarlijk kon worden.

Na rust leek Saasveldia wat gevaarlijker te worden. Af en toe kregen ze wel heel veel ruimte rond de zestien meter van Grol, maar zij wisten deze ruimte gelukkig voor Grol niet goed te benutten. Na een uur spelen voerde Grol de druk op en juichten de meegereisde supporters toen de bal over de keeper het doel in ging. Er werd echter een overtreding geconstateerd door de goed leidende scheidsrechter Bryan van Leeuwen. Ook de opgekomen Ramon Landewers kreeg een kans, maar zijn schot ging via een verdediger over. Een paar minuten later was het dan toch echt raak: Mart Willemsen stuurde Tycho Riteco weg over links. Een perfecte voorzet van Tycho werd bij de tweede paal ingekopt door - wie anders dan - Luc Berentsen: 0 – 1. Luc had daarna nog tweemaal de kans om de voorsprong verder uit te breiden.

Een kwartier voor tijd maakte Grol het zichzelf lastig door een onnodige grove overtreding van Mart Zieverink op zijn directe tegenstander, waardoor Mart met rood van het veld moest en Grol met tien man kwam te staan. Saasveldia putte hieruit hoop en voerde de druk weer op. En kreeg hieruit hun eerste grote kans: vanaf de zijkant oog in oog met Wessel Baarslag wist men echter niet te scoren door een goede redding van de Grol-doelman. Grol bleef hard werken en wist de voorsprong vast te houden en pakt daarmee drie belangrijke punten.

Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen De Tukkers op het programma. De aftrap op Sportpark Den Elshof is om 14.30 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden