Het Madrigaalkoor uit Vreden in de kerk in Zwillbrock. Foto: PR
Het Madrigaalkoor uit Vreden in de kerk in Zwillbrock. Foto: PR (Foto: )

Adventsconcert van Madrigalkoor Vreden in Zwillbrock

ZWILLBROCK - Op zondag 15 december nodigt het Madrigalkoor Vreden iedereen uit om vanaf 16.30 uur het Adventsconcert bij te wonen in de barokkerk van Zwillbrock. Het koor wil zijn luisteraars dan in gedachten meenemen in de laatste dagen van de adventstijd en richten op de kerstboodschap. Daartoe heeft het gezelschap werken uit de barok, de klassieke tijd zowel als uit de moderne muziek op het programma staan.

Het concert begint met de vertolking van het 'Ave Maria' van Francesco Volpintesta. Dan volgt de cantate 'Nun komm, der Heiden Heiland' van Georg Phillip Telemann. Aansluitend zingt het Madrigaalkoor drie voor koor bewerkte adventsliederen uit het Orgelbüchlein van Johann Sebastian Bach, alsmede zijn 'Psallite Deo nostro in laetitia'.
Met de cantate 'Lauft, ihr Hirten, allzugleich' van Michael Haydn, de gospel 'Go tell it on the mountain', en het 'Jazz Gloria' van Natalie Sleeth richten de uitvoerenden de blik op het kerstverhaal. Lof en dankbaarheid staan centraal in het koorwerk 'Look at the World' van John Rutter.

De solopartijen in de cantates worden gezongen door sopraan Stefanie Busskönning. Verder werken mee: een strijkensemble, en aan het orgel Udo Nobis. Het geheel staat onder muzikale leiding van Kurt-Ludwig Forg. Ook dit jaar worden de bezoekers uitgenodigd enkele bekende advents- en kerstliederen met het koor mee te zingen. De entree tot dit concert is gratis. Na afloop wordt aan de uitgang gecollecteerd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!