Het gemeentehuis van Oost Gelre. Foto: Bram Wassink/archief Achterhoek Nieuws
Het gemeentehuis van Oost Gelre. Foto: Bram Wassink/archief Achterhoek Nieuws

Burgerzaken alleen nog op afspraak geopend

OOST GELRE - De afdeling Burgerzaken van de gemeente Oost Gelre is per 1 januari 2020 alleen nog op afspraak geopend. Dat vertelt wethouder Karel Bonsen. Inwoners van de gemeente die bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs willen aanvragen, moeten met ingang van het nieuwe jaar een afspraak maken. Voor het ophalen hoeft dan overigens geen afspraak meer gemaakt te worden, dat kan dan bij de receptie.

Door Kyra Broshuis

Bezoek met 70% afgenomen
“Sinds de geldigheid van de reisdocumenten is verlengd van 5 naar 10 jaar, is het veel minder druk aan de balie van Burgerzaken. Het bezoek is met 70% afgenomen. Toch hebben we nog regelmatig te maken met piekmomenten en dat willen graag beter reguleren. Door nog uitsluitend op afspraak te werken, hoeven bezoekers niet langer meer te wachten op hun beurt. We weten dan precies hoeveel bezoekers er komen, we kunnen het beter plannen en daar zetten we uiteraard ook ons personeel op in", zo legt Bonsen uit.

Digitaal aanvragen
Ook het feit dat er veel gebruikt wordt gemaakt van digitaal aanvragen, is van invloed geweest op de beslissing: “Veel burgerzakenproducten worden digitaal aangevraagd en steeds meer mensen doen dat. Online kunnen veel zaken, zoals bijvoorbeeld verhuizingen, het aanvragen van uittreksels uit het basisregistratie en het aanvragen van afschriften van geboorte-, huwelijks- en overlijdensaktes, geregeld worden.

Een afspraak maken
Een afspraak maken voor Burgerzaken kan op drie manieren: via www.oostgelre.nl, telefonisch via telefoonnummer 0544-393 535 en persoonlijk aan de receptie van het gemeentehuis. Online kunnen afspraken van 4 weken tot 1 dag tevoren worden ingepland. De afspraken voor Burgerzaken kunnen gemaakt worden op: maandag, woensdag en vrijdag van 09:00 tot 12:30 uur; dinsdag van 13:00 tot 17:00 uur en donderdag van 13:00 tot 19:00 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!