Oud-leerlingen Bob en Iris vertellen de inhoud van hun studies.
Oud-leerlingen Bob en Iris vertellen de inhoud van hun studies. (Foto: Kyra Broshuis)

Bedrijven en onderwijsinstellingen geven uitleg aan Marianumleerlingen

GROENLO- Een drukte van belang afgelopen vrijdagmiddag bij Marianum Groenlo. Twee lange gangen vol met stands van bedrijven en onderwijsinstellingen die de leerlingen uitleg geven over de toekomstmogelijkheden tijden het zogenoemde Loopbaanevent. De leerlingen van vanaf het profielkeuzejaar tot en met het eindexamenjaar zijn aanwezig om een stapje verder te komen in het maken van een keuze. Vertegenwoordigers van bedrijven en (vervolg)opleidingen spreken met de leerlingen en beroepsbeoefenaars en oud-leerlingen geven leerlingen een zo goed mogelijk beeld van het vervolgonderwijs en het werkveld waarin zij in de toekomst mogelijk terechtkomen. Ook ouders waren uitgenodigd, maar het was duidelijk dat de meeste leerlingen liever niet met vader of moeder op school rondlopen.

Door Kyra Broshuis

In één van de gangen zitten Iris Rots en Bob Hogenkamp, zij deden in 2018 examen op Marianum. Bob studeert nu Natuurwetenschap en Innovatiemanagement, een studie waarbij de de succesvolle ontwikkeling en toepassing van innovaties centraal staat. “Bij deze studie leer je wat er technologisch gezien mogelijk is en maatschappelijk haalbaar op het gebied van duurzame energie, transport en life sciences. Ik had tot de vijfde klas geen idee wat ik wilde. Pas in het zesde jaar zag ik deze studie en die leek me heel interessant. Het is heel breed dus je kunt er veel kanten mee op en bovendien is het heel actueel.” Iris studeert ook aan de Universiteit van Utrecht, maar dan Moleculair Life Sciences, een studie waarbij je op moleculair niveau de processen van het leven ontrafelt. “Dit is een vrij nieuwe studierichting. Ik ben in het vijfde jaar van Marianum naar een open dag geweest en deze richting leek me ontzettend interessant; en dat is ook zo uitgekomen.” Beiden hebben absoluut geen spijt van hun keuze. Vandaag leggen ze geïnteresseerde leerlingen uit wat de studie precies inhoudt. “Super leuk! Het is echt mooi om uit te leggen wat het nu echt om gaat bij deze studies.”

Met elkaar in contact
Ook Seesing Personeel is aanwezig op het event. Masja Harbers en Caron Porskamp leggen twee leerlingen uit dat Seesing Personeel niet ‘mensen naar verschillende banen stuurt’, maar mensen begeleiden naar een passende baan. “En dat in alle sectoren en richtingen en van laag tot hoog opgeleid. We staan hier om uitleg te geven en natuurlijk om onze naamsbekendheid nog verder te vergroten.” De plaatsing van het bedrijf Marotura, het bekende Enschedese internetbedrijf van Groenlose roots, naast de opleiding HBO-ICT van Saxion blijkt een schot in de roos. “Bedrijven komen hier op een heel makkelijke manier met elkaar in gesprek”, vertelt Mandy Stokkers, decaan bij Marianum. “In het geval van Marotura en Saxion heeft dat geleid tot een extra stageplek. Ook dat is één van de grote pluspunten van deze vorm van beroepen- en onderwijsvoorlichting.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!