VIT-hulp bij mantelzorg is op zoek naar een aantal vrijwilligers om oudere heren te bezoeken. Foto: Pixabay
VIT-hulp bij mantelzorg is op zoek naar een aantal vrijwilligers om oudere heren te bezoeken. Foto: Pixabay (Foto: )

Heren op zoek naar gezelschap

OOST GELRE - VIT Hulp bij mantelzorg heeft een aantal leuke vrijwilligersvacatures openstaan. Met een paar uurtjes per week of om de andere week brengt u gezelligheid en 'leven in de brouwerij' van mensen die weinig sociale contacten (meer) hebben. Bijkomend voordeel is dat de vaste mantelzorger er dan ook even tussenuit kan. Begin het nieuwe jaar goed en wordt een van de vele vrijwilligers van VIT-hulp bij mantelzorg. Deze keer is VIT op zoek naar vrijwilligers voor de volgende heren.

Tijd voor een praatje
Voor een meneer op leeftijd met een brede interesse zoeken we iemand die af en toe bij hem langs gaat voor een goed gesprek en een stukje gezelschap. Meneer praat graag over actuele zaken maar ook talen houden hem bezig. Uw bezoek maakt ook dat zijn echtgenote even wat tijd voor zichzelf heeft.

Van kunst uit de Middeleeuwen tot de Mona Lisa
Ook een andere heer op leeftijd is op zoek naar iemand voor gezelschap en gesprek. Kunst heeft zijn interesse, uit de late Renaissance en Middeleeuwen, maar ook religieuze kunst. Daarbij luistert hij graag naar klassieke muziek en gregoriaanse muziek in het bijzonder. Deelt u die interesses? Meneer maakt graag kennis met u.

Samen schilderen
Bent u meer van het tekenen en schilderen en heeft u tijd om dit af en toe op een woensdagochtend samen met een oudere meneer te doen? Lange tijd was er een vrijwilliger die meneer thuis hierbij hielp omdat buitenshuis niet meer lukt. Meneer vond dit erg prettig en zoekt daarom weer iemand die deze hobby met hem deelt en hem een paar keer per maand daarbij kan helpen.

Sportliefhebber gezocht
Houdt u van sport op TV, zoals voetbal en Formule 1 races? Dan is deze man blij met uw bezoek. Ook zou een korte wandeling hem goed doen maar alleen lukt dat niet meer zo goed en samen is wel zo gezellig. Welke sportliefhebber wil deze meneer af en toe bezoeken?

Aanmelden?
Als vrijwilliger begeleidt VIT-hulp bij mantelzorg u met een goede voorbereiding, een onkostenvergoeding en contact met collega-vrijwilligers. VIT zoekt regelmatig vrijwilligers, zowel voor dames als heren. Wilt u meer weten of direct aanmelden? Bel met VIT (0544) 82 00 00 op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur. U kunt ook even binnenlopen op het spreekuur van mantelzorgconsulent Ingrid te Winkel, elke dinsdagmorgen op het gemeentehuis in Lichtenvoorde van 9.00 – 11.00 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!