De Messiah in Zieuwent brengt opnieuw topsolisten naar de Achterhoek
Het interieur van de Werenfriduskerk wordt fraai uitgelicht tijdens het concert. Foto: PR
Het interieur van de Werenfriduskerk wordt fraai uitgelicht tijdens het concert. Foto: PR (Foto: )

De Messiah in Zieuwent brengt opnieuw topsolisten naar de Achterhoek

ZIEUWENT - Grote namen uit de wereld van de klassieke muziek komen op zaterdag 21 december naar weer naar Zieuwent. Atlus Kaspar Kröner, de tenor Jean-Léon Klostermann, sopraan Hilde Coppé en bas Michael Adair zijn inmiddels bekende gezichten in de St. Werenfriduskerk. Met zijn ongekend prachtige akoestiek en rijkelijk gedecoreerde interieur is de 'kathedraal van de Achterhoek' de locatie bij uitstek voor de uitvoering van Händels meesterwerk 'Messiah'.

De Messiah verhaalt over het leven van Jezus Christus. Dit heeft voor gelovigen enorme dimensies, maar voor niet-gelovigen blijkt dit niet veel minder het geval te zijn. Naast profetische en goddelijke aspecten gaat het verhaal ook gewoon over alle ups en downs van een 'gewoon' mensenleven. De solisten en de koren Ex Arte en Concentus-Cantzione worden begeleid door barokorkest La Sopresa. Dit orkest speelt op de originele instrumenten (of kopieën daarvan) uit de tijd waarin Händel het stuk componeerde. Het geheel staat onder leiding van dirigent Emile Engel uit Lichtenvoorde.

Volop luister- én kijkplezier
De uitvoering van de Messiah is niet alleen een plezier om naar te luisteren maar biedt daarnaast ook een visueel spektakel. Op strategische plekken in de kerk staan schermen opgesteld waar de beelden vanaf het podium worden uitgezonden. Regelmatig wordt er ingezoomd op de verschillende muzikanten en ziet u haarscherpe details van de instrumenten. Daarnaast zorgt een speciale lichttechnicus voor een waar schouwspel bij het uitlichten de gewelven tijdens de uitvoering. De Messiah is daarmee niet alleen een concert op topniveau maar een totaalbeleving die vorig jaar veel lovende reacties kreeg.

Kaartverkoop
Een groot gedeelte van de kaarten is inmiddels verkocht maar er zijn nog plaatsen beschikbaar. Op de site van Paaspop Klassiek kunt u online kaarten kopen en zelf uw zitplaats kiezen. De banken zijn voorzien van kussens en de kerk is verwarmd. Er zijn al kaarten te koop vanaf 17 euro (luisterplekken). Voorafgaand aan het concert is het mogelijk om te dineren bij de naastgelegen herberg Het Witte Paard. Kijk voor alle informatie en het kopen van kaarten op www.paaspopklassiek.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden