De Ronde Tafel overhandigde de rolstoelfiets. Foto: Wim Wam
De Ronde Tafel overhandigde de rolstoelfiets. Foto: Wim Wam (Foto: )

Ronde Tafel schenkt Marga Klompé rolstoelfiets


WINTERSWIJK/GROENLO - De Ronde Tafel 42 Winterswijk Groenlo zet zich graag in voor het goede doel. In samenwerking met het Varsseveldse bedrijf Van Raam hebben zij donderdag 12 december een elektrisch aangedreven rolstoelfiets aangeboden aan Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé (SZMK).

Met een elektrisch aangedreven rolstoelfiets is het mogelijk om bewoners die rolstoelafhankelijk zijn samen met een vrijwilliger, familielid of personeelslid op pad te laten gaan. De kantelbare oprijplaat maakt het mogelijk dat een rolstoel eenvoudig en zonder tilhulp of krachtsinspanning op de rolstoelfiets te rijden, waardoor de mobiliteit vergroot wordt.

Rondleiding
Voor dat de fiets overhandigd werd gaf commercieel directeur Ronald Ruesink zijn gasten van de Tafel een rondleiding door zijn bedrijf. Vanuit het nieuwe pand dat duurzaam gebouwd is, worden er jaarlijks duizenden aangepaste fietsen geproduceerd met 170 medewerkers. De fietsen worden over de hele wereld geleverd.

Overhandiging
Na de rondleiding was het tijd voor een korte introductie over het gebruik van de fiets, waarna Marlies Heetveld samen met twee collega's de fiets in ontvangst mocht nemen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden