De organisaties zijn blij met hun cheque van Probroed & Sloot. Foto: Ferry Broshuis
De organisaties zijn blij met hun cheque van Probroed & Sloot. Foto: Ferry Broshuis (Foto: )

Probroed & Sloot verrast weer met donaties

Vier organisaties blij met elk 750 euro

GROENLO - Het is langzamerhand van het bedrijf Probroed & Sloot een meer dan goede jaarlijkse traditie geworden: de overhandiging van een geldbedrag aan instellingen die zich inzetten voor het welzijn van de mens. Afgelopen woensdagmiddag gebeurde dat weer in de bedrijfskantine waar de mensen van de vier organisaties werden verwelkomd door Edwin Paardekoper van Probroed & Sloot.

De vier organisaties die de cheque in ontvangst mochten nemen waren Kinderboerderij De Ahof uit Aalten, Kinderboerderij Freriks uit Winterswijk, KBO Lichtenvoorde en de Zonnebloem uit Groenlo.

Bedrijf
Paardekoper schetste eerst in het kort en in een helder en fraai betoog de wordingsgeschiedenis van het bedrijf dat via de allernieuwste technische inzichten en high tec zorgt voor het uitbroeden van eieren. Het bedrijf heeft ook vestigingen in Duitsland en vrij recent werd nog in het naburige Vreden een pand in gebruik genomen.

Medewerkers
Maar het bedrijf heeft niet alleen aandacht voor de eieren en de kuikens; het bedrijf is ook bijzonder begaan met het wel en wee van haar medewerkers. Een aantal jaren geleden werd een onderzoek gedaan naar de gezondheid en het welbevinden van de werknemers. Het bleek dat er nog wel iets gezonder kon worden geleefd en daarop besloot het bedrijf gebruik te maken van het aanbod van een Winterswijkse fruithandel om dagelijks twee stukjes fruit af te nemen en dat beschikbaar te stellen aan de werknemers. Dat werd op prijs gesteld en er werd door de medewerkers geld in een pot gestopt. Dat bedrag wordt nu jaarlijks verhoogd door de directie en besteedt aan goede doelen.

4 x € 750,-
Dit jaar kwamen zoals gezegd kinderboerderij de Ahof uit Aalten, de kinderboerderij Freriks uit Winterswijk, de KBO Lichtenvoorde en de Zonnebloem Groenlo in aanmerking voor een bijdrage.

Representanten van de vier organisaties waren blij met het bedrag en mensen van de Ahof uit Aalten vertelden dat met het geld nu een kapschuur kan worden gerealiseerd en dat was een grote wens. De representante van Kinderboerderij Freriks zei 'overrompeld' te zijn door het aanbod; de kinderboerderij wordt gerund door mensen met een beperking en ze willen ook graag een beleeftuin inrichten en ze zullen het bedrag dat ze krijgen daarvoor aanwenden.

De KBO uit Lichtenvoorde gaat het geld gebruiken voor de aanschaf van audiovisuele middelen want daar is behoefte aan. Er worden door de KBO ook veel cursussen gegeven en het geld komt meer dan goed van pas. KBO Lichtenvoorde is een belangrijke organisatie voor ouderen met maar liefst op dit moment 1587 leden.

En de Zonnebloem Groenlo gebruikt het bedrag voor het 75-jarig bestaan volgend jaar, dat in Borculo wordt georganiseerd. Veel oudere mensen hebben extra aandacht nodig en nu kan er weer wat extra's worden geboden. De Zonnebloem doet al veel maar daar kan nu nog een schepje bovenop.

Tevredenheid alom dus!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden