Afbeelding

Beroepsvoetbal Grol en supermarkten ook 's nachts open

Algemeen Columns

Goh, wat heb ik veel verzoeken gekregen om de ontwikkelingen hier voor volgend jaar te schetsen, beste Grollenaren. De verzoeken stroomden binnen en ik dacht: bedenk zelf wat en laat niet alles maar dan ook alles aan mij over. Maar ik kreeg gelijk van mijn familie flink op mijn donder. Vragen ze je eindelijk eens een keer iets want normaal vragen ze je nooit wat en dan wil je niet meewerken. Je meent toch altijd dat je het zo goed weet, thuis ook; je weet het altijd beter. Kom op man, laat dan nu van je horen!

Oké dan maar; ik schets enkele bijzondere ontwikkelingen voor volgend jaar. Daarmee houd ik de schijn op dat ik nog veel meer weet wat natuurlijk niet zo is, maar dat weten jullie niet. Op sportief gebied gaan we een bijzonder jaar beleven. Grol wordt kampioen en krijgt een nieuwe trainer. En die komt straks fulltime in dienst want de Grol wordt een beroepsvoetbalclub. Ze hebben nu een vermogen vergaard door de fusie met de Grolse Boys en met dat geld gaan ze sportief investeren en dat leidt tot nog meer Grolse voetbaltalenten.

Er komt een nieuwe tribune tegenover de huidige tribune. Daarbij is er een klein maar bijna verwaarloosbaar probleem: er zijn contracten met de sponsoren van de reclameborden en die borden moeten blijven. Vanaf de nieuwe tribune kijk je daardoor alleen tegen de achterkant van die borden aan. Maar dat heeft als voordeel dat je ook de tegengoals niet ziet vallen. En je kunt ook tijdens de wedstrijd naar het sportcafé (voorheen kantine) en je hoeft je dan niet bezwaard te voelen dat je iets mist want op de tribune mis je ook alles.

De nieuwe hoofdtrainer krijgt een meer dan riant appartement in hotel Havezate Marveld, zodat hij wel vlakbij het sportcomplex woont maar toch nog even ver genoeg om afstand te houden. Hoe de Grol aan professionele spelers komt? Er is een totaal nieuw concept ontwikkeld en dat gaat uit van de gedachte dat als je grote sommen geld beschikbaar stelt de amateurs als vanzelf die prof-status gaan ontwikkelen. Ze groeien met het geld mee en met hen hun vriendinnen, de voetbalvrouwen. Die kennen binnen de kortste keren een enorme luxe wat zich vertaalt in een meer dan zinloos aantal bezoeken aan beautysalons, hairstylisten, modegiganten en het drinken van belachelijk dure champagne.

En nu kom ik op de tweede ontwikkeling; daar gaat ondernemend Groenlo van profiteren. Het gewone café wordt een luxueuze en hippe eettent en waar vroeger 'ne halven liter' op de cafétafel stond verdringen zich nu uitbundig veel glazen prosecco.

De vier supermarktleiders hier gaan de koppen daarom ook bij elkaar steken. Want er zullen vragen komen. Waarom zijn die supermarkten 's nachts niet open? Dat kan toch helemaal niet dat het personeel 's nachts ligt te snurken en dat de nieuwe Grolse miljonairs in die nachten zitten te smachten naar extravagante producten, maar daar kunnen ze niet bij want de supermarkten zijn gesloten! Gewoon desastreus, afgrijselijk zelfs en zo van de vorige eeuw. Shocking!

Heel Groenlo wordt booming, er gaat een totaal nieuwe lifestyle heersen en dat allemaal door deze twee nieuwe ontwikkelingen die elkaar ook nog eens flink versterken.
Hoezo op de fietse noar het 'Grolveld? Er komen ondergrondse parkeergarages, begeleiding naar de tribune-fauteuils ook al zie je daar niks van de wedstrijd.
Niks op de fietse dus en d'r straks ene sjaasken. Allemaal supermodern, stijlvol en peperduur.

Goh, wat snak ik nu al naar het olde Grolle.


Torenwachter

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant