Gerard (Pim) Huijskes neemt als 100.011ste bezoeker de onderscheiding in ontvangst. Foto: Theo Huijskes
Gerard (Pim) Huijskes neemt als 100.011ste bezoeker de onderscheiding in ontvangst. Foto: Theo Huijskes

100.011ste bezoeker van Grolse pronkzitting

Algemeen

Gerard (Pim) Huijskes door CV De Knunnekes gehuldigd

Door Theo Huijskes

GROENLO - De derde in de rij van zes pronkzittingen van de Grolse carnavalsvereniging De Knunnekes kende zaterdagavond een verrassend moment. Even nadat uit eigen geleding schlagerzanger Thomas Oesterholt een aantal voormalige, maar desalniettemin onvervalste Grolse schlagers ten gehore had gebracht, diende zich een niet aangekondigd programmaonderdeel aan. Het waren de bestuursleden president Maarten Kooiker en vorst Miquel Porskamp, die zich ten tonele begaven om de 100.011ste bezoeker van alle pronkzittingen te huldigen.

Niemand minder dan Gerard Huijskes, in Groenlo en dat zeker in carnavalstijd Pim genoemd, werd namelijk gehuldigd omdat hij de 100.011ste bezoeker is van alle sedert 1964 gehouden pronkzittingen, ook wel buutavonden genoemd.

De eerste pronkzitting van de in 1963 opgerichte Grolse carnavalsclub De Knunnekes vond plaats op 31 oktober 1964 in Hotel-Restaurant De Pelikaan. Toen de uitbaters Teun en Leny Gerretsen in 1968 het toenmalige Parochiehuis kochten, bij de opening City Centrum geheten, werden de pronkzittingen ook daarheen verplaatst.

Trok in de beginjaren een pronkzitting circa 500 bezoekers, heden ten dage wordt het zesvoudige van dat aantal gehaald, derhalve circa 3.000 belangstellenden verdeeld over zes zittingen. Een enthousiaste president Maarten Kooiker: "Het aantal 'carnavalsgekken' in onze veste is de honderdduizend gepasseerd!"

Huijskes als 100.011ste bezoeker kreeg de onderscheiding uitgereikt door stadsprins Edwin II en zijn stadsadjudant Robby.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids