Prins Ramon (l) en adjudant Chris zijn de nieuwe hoogheden van de Noamatters uit Eefsele.
Prins Ramon (l) en adjudant Chris zijn de nieuwe hoogheden van de Noamatters uit Eefsele. (Foto: foto: Kyra Broshuis)

Ramon en Chris regeren over Eefsele

EEFSELE - Prins Ramon Janssen en adjudant Chris Schuurmans zijn de nieuwe hoogheden van de op een na jongste carnavalsvereniging van Oost Gelre: De Noamatters. Tijdens de jaarlijkse en altijd gezellige feestavond in residentie De Heujbarg bij Erve Kots namen de carnavalisten afscheid van prins Ronald en adjudante Yvonne en maakten zij zich op voor de onthulling van de nieuwe hoogheden.

Door Kyra Broshuis

Leus en proclamatie
Het zijn dus prins Ramon en adjudant Chris die de Noamatters gaan leiden en dat doen ze onder het motto ‘Wi’j holt ‘t gas d’r op!”. Een mooie leus die uiteraard ook verwijst naar de gasloze ambities van het kabinet en de stikstofcrisis. De proclamatie van het nieuwe prinsenpaar luidt als volgt: Ramon Janssen van Monique van Tone en Wenda Wolters an Olde Aaltensediek geboren in het zeekenhuus binnen de Grolse gracht, moar met de juuste relatiekeuze bekeerd tot Eefsele gemeenschap. Van heerser oaver de Eafsele Deken Hooijmansingel, bewaker van de Zwolse grens as chauffeur bi’j Probroed tot veroorzaker van de teloorgang van de Grolse Boys zal komen joar regeren as prins van de Noamatters. Chris Schuurmans van Hennie en Lydia, geboren in Winterswiek, getogen in Grolle, opgevoed deur Eafsele en woonachtig in de Keistad. Beschermheer van de Grolse Wanten, bestuurslid van het kermiscomité tot doekoemeister van de Noamatters zal an de zijde van Prins Ramon regeren as adjudant van de Noamatters.

Ten eerste:
2 vri’jgezelle keals van de Noamatters hebt samen een hoes an e’schaft. Dat d’r een hoop gereppelt geet worden blik oet de bouw van een duftige isolatiewand tussen de sloapkamers dreks noa de slotteloaverdracht.

Ten tweede:
Henri Hommelink was met onze vlag op de trekker anwezig tijdens de boerenprotestactie. Moar woar elke Eafselenaar de vlag al lang betaald hef, wacht wi’j nog steeds op zien transactie.

Ten derde:
Buuten de carnavalstied krig de Grolse Gids de krant neet gevult. Angezien ze in de zommer 2 pagina’s oaver Jokes Kabouterpaleis vol lult.

Ten vierde:
Het bewegen in Eafsele ging van het joar neet zo good. Met de karmisse lepen en reden d’r 3 rond met een gebroken poot.

Ten viefde:
Het motto van Ronald en Yvonne was: Wi;j kriegt ’n vogel d’r af. Dat klopten, want met de karmisse zei het geweer nog nooit zo weinig 'Paf'.

Ten zesde:
Voor een voormalig prinses heb ik de scepter al vele malen in mijn huis bewaakt. Daar zij zich liever met een andere stok vermaakt.

Ten zeuvende:
Mien breur zit bi’j de Knunnekes in de road van elluf. Moar ik hol mooi de eer an mi’j zelf.

Ten achtste:
D’r wordt in Eafsele een helen hoop verbouwd. Moar leu, pas op daj wal de achtergevel oaverend houdt.

Ten negende:
De man van onze veurige adjudant had een hoop Jägermeister in de kist. Hi’j maakte dan ok van onze veurzitter een mooi AUKJElist

Ten tiende:
N’n hond bi’j de Vos komt bi’j thuus neet genog an zien trekken. Doardeur geet he op pad um andere hunde te dekken en kippen te nekken.

Ten elfde:
Wi’j as chauffeurs vindt stikstofproblematiek een grote flop. Ons motto is dan ok, Wi’j hold ’t gas d'r op

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden