Winterkoninkje.
Winterkoninkje. (Foto: PR)

Meer vogels in en om onze tuin

OOST GELRE - In deze tijd vinden veel mensen het leuk om de vogels in de tuin te voeren. Vaak zijn het dezelfde vogels die de voederplank bezoeken, maar het zou natuurlijk best leuk zijn om ook andere soorten aan te trekken. Om hier meer over te leren bent u van harte welkom op dinsdag 21 januari bij 't Zwaantje voor de lezing 'Meer vogels in en om de tuin' door Koos Dansen. Deze avond wordt georganiseerd door Groei & Bloei afd. Oost Gelre-Winterswijk.

Koos Dansen was hoofd voorlichting bij Geldersch Landschap en is na zijn pensionering onder meer vrijwilliger lezingen en educatie van Vogelbescherming Nederland. Koos Dansen: "Ik neem u mee naar mijn stadstuin in Arnhem waar ik ruim 25 vogels heb geteld. Ook vertel ik over een bosrijk Veluws landgoed in Arnhem waar ik vanuit mijn schuilhutje met drink- en voederplek ruim 50 soorten op bezoek kreeg en fotografeerde. Wat wij aan vogels in onze tuin mogen verwachten wordt sterk bepaald door de grootte, ligging, inrichting, beplanting, het onderhoud, de rust en het al dan niet bijvoeren. Op deze avond zal ik een groot aantal bekende en ook minder bekende vogels met hun eigen wensen met u bespreken".

Deze lezing is gepland op 21 januari omdat op zaterdag 25 en zondag 26 januari de Jaarlijkse vogeltelling plaatsvindt. Belangstellenden zijn van harte welkom om 20.00 uur bij HCR 't Zwaantje, Zieuwentseweg 1 te Lichtenvoorde. Leden hebben gratis entree, niet leden betalen 3,50 euro

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden