De dansgroep Bazooka. Foto: Theo Huijskes
De dansgroep Bazooka. Foto: Theo Huijskes

Pronkzittingen van CV De Knunnekes bereiken andermaal de overtreffende trap

GROENLO - Telkenmale met meer dan honderd artiesten op het podium en bijna vijfhonderd belangstellenden in de theaterzaal van carnavalshoes City Lido, bereiken de pronkzittingen van carnavalsvereniging De Knunnekes ook dit jaar de overtreffende trap. Van de zes totaal uitverkochte zittingen zijn er inmiddels vier gehouden. Vrijdag 17 en zaterdag 18 januari aanstaande vinden in het kader van de Grolse carnavalscampagne 2019-2020 de vijfde en zesde editie plaats.

Door Theo Huijskes

Vond de eerste pronkzitting dan wel buutavond plaats op 31 oktober 1964 in de voormalige horecatoko De Pelikaan aan de Nieuwestraat, door de jaren heeft deze activiteit een vorm van bekendheid, beter gezegd populariteit opgebouwd die zijn weerga niet kent. Met name door de opkomst van steeds meer carnavalsjeugd werd het aantal zittingen door de jaren heen uitgebreid naar twee, later vier en inmiddels zes zittingen. Tegelijkertijd zijn er op tal van terreinen verbeteringen doorgevoerd, waardoor er inmiddels kan worden gesproken van een professionele aanpak, invulling en uitvoering van het totale gebeuren, helemaal gevuld met kwalitatief hoogstaande muziek, zang, dans en met name veel humor.

De inmiddels 57-jarige CV De Knunnekes heeft daarmee door de jaren heen een reputatie opgebouwd, waarmee men niet alleen kijkende naar kwaliteit, maar ook met het oog op aspecten als impact en cachet bekende regionale carnavalsoorden als Oldenzaal in Twente en 's-Heerenberg in de Gelderse Liemers voorbij is gestreefd.

Derhalve op naar vrijdag en zaterdag aanstaande wanneer om exact 'elf' seconden na acht uur onder aanvoering van Stadsprins Edwin II en Stadsadjudant Robby, en dat onder het carnavalsmotto van dit jaar 'Neet te klone(n)!', het startsein wordt gegeven voor de laatste twee buutavonden van dit jaar.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden