Een beeld van de expositie in Stadsboerderij Grolle.
Een beeld van de expositie in Stadsboerderij Grolle. (Foto: PR)

Expositie 'Kunst op zolder' in Stadsboerderij Grolle

Kunstenaars van Kunstkring Berkelland-Art tonen hun veelzijdigheid

Door Theo Huijskes

GROENLO - Vier amateurkunstenaars uit de Gelderse Achterhoek exposeren gedurende de maanden januari en februari in de Stadsboerderij Grolle. De expositie met de titel 'Kunst op zolder' is bijzonder van karakter. Een en ander met name vanwege de aspecten veelzijdigheid en afwisseling. Bezoekers van de expositie kunnen genieten van uiteenlopende kunstvormen, zoals fijnschilderen met olieverf, keramiek handvormen, houtsnij-beeldhouwwerk, alsmede vrije interpretatie tekeningen en schilderijen.

Kunst als hobby
Een rondje langs de kunstenaars, van wie werken geëxposeerd worden, levert het resultaat op dat het allemaal hobbyisten zijn. Myra Heimans beoefent het fijnschilderen met olieverf. Aanvankelijk is Myra begonnen met acrylverf, maar nadat zij een workshop had gevolgd over schilderen met olieverf, wist zij waar haar toekomst lag. Tekenen en schilderen zijn de twee kunstvormen die Marianne Appels-van der Burgt boeien. Sinds 2006 is zij hierin actief.

Corry Lankveld ontdekte keramiek toen zij als hulpmoeder op de basisschool de kinderen hielp met kleien. Toen de school dicht ging, kon Corry de oven overnemen en zo werd een nieuwe hobby geboren. Corry noemt het ook wel 'het kleivirus'.

Houtsnij-beeldhouwwerk
Harrry Lankveld's grootste passie is zoals hij het zelf noemt 'Hakken in hout'. Affiniteit met het houtsnij-beeldhouwwerk heeft hij gekregen door zijn werk als machinaal meubelbeeldhouwer bij Beeldhouwerij Starke in Eibergen. Met zijn daar opgedane ervaringen is hij in zijn eigen woonomgeving met beeldhouwwerk. De kunstzinnige creaties zijn volgens zijn zeggen een uiting van zijn persoonlijke energie. Sinds 2017 past hij ook de techniek toe van het hakken in takken en boomstammen. Zijn slogan luidt: 'De tijd zal leren wat mijn handen creëren!'

Hoe afwisselend, veelzijdig en onderling verschillend deze kunstenaars ook zijn, één ding hebben ze gemeen. En dat is het enthousiasme, het willen delen van hun hobby met elkaar en met anderen. Zij noemen zich geen grote kunstenaars, maar zij maken wel prachtige werken. En dat laat deze expositie zien.

Stadsboerderij Grolle is geopend van maandag tot en met zaterdag van 12.00 uur tot 16.30 uur. Zie ook www.stadsboerderijgrolle.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden