Vlnr. Ivo Scharenborg, Elles Zents en Carleen Drostenborg. Foto: Mark Ebbers
Vlnr. Ivo Scharenborg, Elles Zents en Carleen Drostenborg. Foto: Mark Ebbers

VersGras wijdt nieuwe locatie in met open dag

GROENLO - Maandag 30 september betrok Maatschap voor Fysio- en Manuele therapie VersGras de nieuwe locatie aan de Tramstraat 8 in Groenlo, na de verhuizing uit Het Heydenrijck, waar de fysiotherapiepraktijk zich in 2015 vestigde. Inmiddels is de laatste lik verf aangebracht en willen Ivo Versteegen en Bert Grashof – de maatschapleden van VersGras - samen met de collega-therapeuten het publiek uitnodigen voor een open dag: op zaterdagmiddag 25 januari van 13.00 tot 17.00 uur is iedereen welkom om de nieuwe praktijk te bewonderen.

Door onze verslaggever

De nieuwe locatie is in verschillende opzichten een stuk ruimer dan de vorige Groenlose praktijk. Een eigen gebouw, vier behandelruimtes, verschillende spreekkamers en een eigen oefenzaal. Ook het aanbod aan disciplines is verruimd. Met name met de komst afgelopen najaar van twee nieuwe collega's: Carleen Drostenborg en Elles Zents. Carleen is MSc sportfysiotherapeut en algemeen fysiotherapeut; Elles is MSc bekkenfysiotherapeut en algemeen fysiotherapeut. VersGras had sportfysiotherapie al in het pakket - geregistreerd therapeut Miranda Lichtenberg is actief op de VersGras-locaties in Winterswijk – maar met Carleen is de capaciteit uitgebreid én nu ook mogelijk in Groenlo.
Ivo Scharenborg is al een jaar of drie werkzaam voor VersGras en hij is, net als de anderen, erg content met de nieuwe plek: "Het is ruim en goed bereikbaar, met prima parkeermogelijkheden." Eén van zijn specialismen is gefocusseerde shockwave: "Dit is een gerichte therapie, waarbij o.a. kalk vergruisd kan worden in pezen, botten en spierweefsel. Daarnaast verbetert het de doorbloeding van weefsels. Het is erg effectief bij bijvoorbeeld schouderblessures, een hielspoor of tenniselleboog." Voorafgaand aan een shockwavebehandeling wordt vaak met een echoapparaat gediagnosticeerd. Ivo: "Dan kunnen we bepalen of er scheuren of verrekkingen zijn, hoe diep en waar, en daar de vervolgbehandeling op afstemmen."

VersGras werkt samen met verschillende artsen en specialisten van het SKB. Zo houden hun geregistreerde bekkenfysiotherapeuten in het ziekenhuis in Winterswijk multidisciplinaire spreekuren, samen met een uroloog, kinderarts en een gynaecoloog. De sportfysiotherapeuten houden met de sportarts, orthopeden en chirurgen een sportspreekuur. Ook is er met regelmaat een schouderspreekuur, waarbij een manueel therapeut van VersGras samenwerkt met een orthopeed en een radioloog.
Die spreekuren vinden plaats in het streekziekenhuis, de overige tijd zijn Carleen en Elles voornamelijk werkzaam aan de Tramstraat in Groenlo. Carleen: "Het is een plek met veel ruimte en rust, centraal gelegen en met verschillende specialisten onder één dak. Ik kan een patiënt gemakkelijk intern doorverwijzen naar een collega bij VersGras, voor bijvoorbeeld enkele noodzakelijke behandelingen die buiten mijn discipline vallen, waarna ik weer verder ga in mijn behandeltraject. De lijnen voor de patiënt zijn kort."
Naast de hierboven genoemde methoden en therapievormen is VersGras ook gespecialiseerd in Zwangerfit voor zwangeren, Aquabag en baltraining en Dry Needling.
Onlangs heeft collega Eefje Engelen de opleiding voor seksuele counseling afgerond en ze gaat hier ook spreekuren voor starten.

VersGras in Groenlo is een van de vier locaties van de maatschap: in Winterswijk is er één in het SKB (met een eigen buiteningang) en één bij Sportschool de Tuunte, in Eibergen is er een vestiging (met alleen bekkenfysiotherapie) in het gezondheidscentrum aan de Hagemanstraat en in Groenlo sinds enkele maanden dus aan de Tramstraat. Op die laatste locatie zijn overigens nog enkele kantoorruimtes beschikbaar voor verhuur, belangstellenden kunnen contact opnemen met VersGras.
Iedereen is van harte welkom aan de Tramstraat in Groenlo op 25 januari. De therapeuten zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden en het publiek rond te leiden. Voor een drankje en een hapje wordt gezorgd; aanmelden is niet nodig.


http://www.versgras.com

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden