Davy Neerhof heeft het erg naar zijn zin op zorgboerderij De Lindeboom. "Dieren verzorgen is mijn passie. Ze geven me rust, zeker als ik gestrest ben."
Davy Neerhof heeft het erg naar zijn zin op zorgboerderij De Lindeboom. "Dieren verzorgen is mijn passie. Ze geven me rust, zeker als ik gestrest ben." (Foto: Heleen Blaauw)

Visie De Lichtenvoorde en Elvee zorgt voor bestuurlijke fusie

REGIO - Zorgorganisatie De Lichtenvoorde en Stichting Elvee zijn deze maand bestuurlijk gefuseerd. Stichting Elvee en De Lichtenvoorde werken al 25 jaar samen op Zorgboerderij De Lindeboom in Harreveld. De ervaringen zijn positief en de visies van beide organisaties sluiten goed op elkaar aan. Een goede basis voor een bestuurlijke fusie, aldus beide besturen.

Kwaliteit van leven staat centraal
Bij De Lichtenvoorde staat de cliënt en zijn gewenste kwaliteit van leven centraal. De visie van Elvee sluit hier nauw op aan. "Als we meer samenwerken en gebruikmaken van elkaars kennis en ervaring kunnen we de kwaliteit en continuïteit nog beter waarborgen", vertelt Henk te Rietstap, bestuurder van Elvee .

Dieren
"Binnen De Lichtenvoorde is vanuit de teams opgehaald wat prioriteit heeft voor de cliënten. Hieruit kwam als één van de prioriteiten naar voren dat cliënten graag dieren geïntegreerd zouden zien in de dienstverlening", zegt Hans Poortier, bestuurder van De Lichtenvoorde. Davy Neerhof is één van de cliënten die naar De Lindeboom gaat. Hij houdt zich onder andere bezig met het voeren van de kippen en koeien. Ook maakt hij roosters schoon. "Ik vind het erg leuk om dieren te verzorgen. Het is echt mijn passie. Ook geven de dieren me rust, zeker als ik gestrest ben".

Werken en vrije tijd
Werken en vrije tijd zijn belangrijk voor de cliënten van De Lichtenvoorde. "Op De Lindeboom heb ik veel contact met mensen. Niet alleen hier, maar ook als ik bijvoorbeeld hout rond breng. Het zorgt voor gezelligheid om onder de mensen te zijn". Davy vindt het ook prettig dat hij verschillende werkzaamheden heeft. "Ik vind de afwisseling erg leuk. Een paar voorbeelden zijn het onderhouden van de tuin, bessen plukken en het maken van vla".

Elkaar versterken
Stichting Elvee heeft kennis van agrarische dagbesteding en blijft die inzetten op zorgboerderij De Lindeboom. De Lichtenvoorde brengt extra kennis op het gebied van zorgbegeleiding. Deze combinatie zorgt ervoor dat ze elkaar versterken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden