Marianne en Hendrik Weenink met hun verhalenbundels vol 'starke verhalen'.
Marianne en Hendrik Weenink met hun verhalenbundels vol 'starke verhalen'. (Foto: PR)

Barchems echtpaar vertelt 'starke verhalen'

BARCHEM - Na het succes 'Vedan met Verhalen' nu een tweede boek: 'n Huus vol starke Verhalen'. Een stadse deerne uut Amsterdam en een boerenjongen uut 't Oosten met eigen verhalen, gedichten en liedjes. Een dialectbundel van het echtpaar Hendrik (81) en Marianne (66) Weenink uit Barchem. Herkenbaar en soms ontroerend. Verhalen uit het dagelijks leven, verfraaid met tekeningen van Linda Majoor uit Lochem.

'Huus vol starke Verhalen' is een kostbaar bezit, vooral voor mensen die van de eigen streektaal houden. "Wie hopt dat de leu völle wille hebt met dit beuksken", vertelt Hendrik.
Hendrik is rondleider bij de boerderijmuseum 'De Lebbenbrugge' in Borculo. Vele jaren werkte hij als vertegenwoordiger bij de Weduwe van Nelle In Rotterdam. Hij schrijft regelmatig verhalen in het dialectblad De Moespot, een uitgave van het Verbond van Nedersaksische Dialectkringen en in plaatselijke bladen. Op regionale radiozenders Achterhoek FM en Berkelland FM komt hij regelmatig met z'n verhalen. Verder bezoekt hij met z'n programma 'Ach Lieve Tijd' allerlei gezelschappen.

Marianne is geboren in Apeldoorn en in haar werkzame leven verpleegkundige. Ze is koordirigente, schrijft gedichten, liedjes, zingt en speelt piano. Van haar komt ook het Lebbenbruggelied en het Berkellied. Hendrik en Marianne verzorgden samen zes jaar lang in klederdracht de Staringavonden op de Wildenborch.

'n Huus vol starke Verhalen is voor 14 euro onder andere te koop bij Boekhandel Bruna en Wiegerink in Groenlo.

Meer berichten