De loting voor de poule-indeling wordt verricht door Hans Scheinck van Grol en Peter Grooten van Grolse Boys. Foto: Theo Huijskes
De loting voor de poule-indeling wordt verricht door Hans Scheinck van Grol en Peter Grooten van Grolse Boys. Foto: Theo Huijskes

Topbezetting bij Internationaal Marveldtoernooi 2020

Nieuwkomers uit VS, Brazilië en Tsjechië

Door Theo Huijskes

GROENLO - Ook de 31ste editie van het Internationaal Marveldtoernooi kent een topbezetting. Dit heuglijke nieuws werd afgelopen zaterdag bekendgemaakt in een goed bezet Sportcafé van S.V. Grol op het sportpark Den Elshof in Groenlo. Naast het internationale deelnemersveld werd tegelijkertijd, middels een vorm van loting, de poule-indeling van het meest prestigieuze jeugdvoetbaltoernooi in deze regio bekendgemaakt. Een deelnemersveld alsmede een poule-indeling om je (voetbal)vingers bij af te likken. Liefhebbers van voetbal in het algemeen en van jeugdvoetbal in het bijzonder kunnen zich dit jaar andermaal opmaken voor een in het weekend van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juni gepland voetbalfestijn in Groenlo.

Het was afgelopen zaterdag een gezellige drukte in het Sportcafé van S.V. Grol toen toernooivoorzitter Marco Frank het woord nam en de aanwezigen op een inkijkje trakteerde in de organisatie van het inmiddels niet alleen nationaal, maar ook internationaal op handen gedragen jeugdvoetbaltoernooi. Een toernooi dat ook dit jaar in 2020 weer een deelname kent die maar liefst drie continenten, alsmede zes verschillende landen vertegenwoordigt. Woordvoerder Frank wist met een zichtbaar trots gevoel kenbaar te maken dat reeds in december 2019 elf van de twaalf deelnemers aan de editie 2020 bekend waren. Met de toezegging van toernooitopper FC Barcelona (winnaar 2019), die Groenlo en daarmee S.V. Grol verkoos boven een uitnodiging voor een lucratief toernooi in België, was de Grolse voetbalcirkel rond.

Mammoetorganisatie
Met het gegeven dat de organisatie van het internationale jeugdtoernooi van en bij 'de Grol' gepaard gaat met een mammoetorganisatie, is geen vleugje Grolse wind gemoeid. Immers het jeugdtoernooi kent een internationale deelname om 'U' tegen te zeggen. Bovendien kan de organisatie met aan haar zijde maar liefst 350 vrijwilligers en niet minder dan 140 sponsoren een visitekaartje aanbieden, met op de vooravond van de voetbal-driedaagse ook nog eens een sponsoravond, waarvoor maar liefst 500 belangstellenden aan de deur kloppen. Al met al een organisatie waar menige voetbalclub in Nederland jaloers op kan zijn. Dit alles onder andere dankzij het feit dat het op steenworp afstand aanwezige internationaal bekend zijnde vakantiepark Marveld Recreatie tijdens het driedaagse toernooi de thuisbasis vormt voor alle twaalf deelnemende teams alsmede overige officials en daarmee tegelijkertijd de hoofdsponsor is van het grootste voetbalevenement in de gemeente Oost Gelre.

Loting door fusieclub
Nadat een professionele videoclip, gemaakt door Grollenaar Jeroen Sprenkeler, zorgde voor een eerste kennismaking met het uit twaalf ploegen bestaande deelnemersveld, waren het twee vertegenwoordigers van de nieuwe fusieclub S.V. Grol, te weten Hans Scheinck van Grol en Peter Grooten van Grolse Boys, die door het trekken van lootjes de definitieve poule-indeling bepaalden. Onder het deelnemersveld een drietal jeugdploegen die dit jaar voor het eerst hun opwachting maken op het sportpark Den Elshof van S.V. Grol, te weten FC Dallas met de beste jeugdvoetbalopleiding in de Verenigde Staten van Amerika, Slavia Praag als eerste jeugdteam uit Tsjechië en Palmeiras uit Brazilië.

Definitieve poule-indeling
Poule A: Ajax, Feyenoord, AZ, Schalke 04, Palmeiras en FC Barcelona.
Poule B: SV Grol, PSV, FC Dallas, Slavia Praag, Red Bull Bragantino en Atlético Madrid.

Meer berichten