Ramon Landewers van Grol voorkomt een aanval van MVV '29. Foto: Streekgids.nl

Grol start 2020 met overwinning

Algemeen

MVV '29 - Grol 0 - 1

GROENLO - Na twee overwinningen in oefenduels tegen Witkampers en Lochem stond op 26 januari voor de selectie van SV Grol de eerste competitiewedstrijd voor 2020 op het programma. Uit naar de nummer drie van de ranglijst, MVV '29 in Mariaparochie/Harbrinkhoek.

Grol moest het doen zonder de geschorste Mart Zieverink. En het werd sowieso een lastige wedstrijd voor Grol op het hobbelige natuurgrasveld en tegen een gedreven tegenstander. Van goed combinatievoetbal was geen sprake. Het spel kenmerkte zich vooral door heel veel persoonlijke duels, en veel appelleren door het hele MVV '29-team bij bijna alle spelsituaties.

De beste kansen in de eerste helft waren voor MVV, dat over gevaarlijke en snelle buitenspelers beschikte. Een laag schot van de linksbuiten werd goed door Wessel Baarslag gepareerd. En een schot laag voorlangs werd op de tweede paal geschoten. Grol kwam daarbij goed weg. De eerste echte kans voor Grol kwam pas vlak voor rust. Een voorzet van links van Wouter Rexwinkel werd door Luc Berentsen met de borst klaargelegd voor Tycho Riteco op de zestien meter, die de bal bekeken strak laag in de hoek wist te knallen: 0 – 1. Op slag van rust leek Luc Berentsen uit een voorzet van Tycho de tweede treffer te scoren, maar arbiter Leushuis keurde het doelpunt af. Waarom was niet geheel duidelijk voor de meegereisde Grol supporters. Ruststand derhalve 0 – 1.

In de tweede helft deed MVV er alles aan om gelijk te komen. Het spel speelde zich vooral af op de helft van Grol. Grol kon daardoor niet lekker opbouwen en het spel werd zeer onrustig. MVV kreeg echter geen echte kansen meer, alhoewel het soms erg druk en rommelig was in het zestienmetergebied van Grol. Veel ingebrachte ballen werden weggekopt door Thomas Porskamp, die een hele goede wedstrijd speelde en zijn directe tegenstander overklaste.
Na een uur spelen leek Roel Bruins dan uiteindelijk de tweede treffer te scoren na een kluts op de vijfmeterlijn. Ook dit doelpunt werd afgekeurd, volgens alle Grol-aanhangers onterecht. De assistent van MVV was de enige die hier buitenspel had geconstateerd. Daarna had Grol nog een paar goede kansen: Roel Bruins schoot in vrije positie over, een schot van Tycho Riteco werd door de MVV-keeper uit de hoek getikt en de ingevallen en vrijgespeelde Mick Wissink wist de bal niet goed te raken.
Arbiter Leushuis liet nog zes minuten extra doorspelen en MVV wist daarin nog het nodige gevaar te stichten, maar Grol werkte hard en hield gelukkig stand en wist daarmee de 0 – 1 over de streep te trekken. Een zwaarbevochten overwinning en een mooi begin van de tweede seizoenshelft.

Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen DSVD uit Deurningen op het programma. Aanvang 14.30 uur.