Het grote distributiecentrum van Aldi op Laarberg wil vertrekken naar Deventer.
Het grote distributiecentrum van Aldi op Laarberg wil vertrekken naar Deventer. (Foto: Kyra Broshuis)

Distributiecentrum Aldi wil weg uit Groenlo

GROENLO - Het grote distributiecentrum van de supermarktketen Aldi heeft aangekondigd te vertrekken uit Groenlo. Afgelopen vrijdag is het personeel ingelicht en deze week wordt er met de personeelsleden besproken hoe een en ander verder zal verlopen.

Door Kyra Broshuis

Verder in Deventer
Aldi heeft ruim 500 winkels in het hele land en is ook in acht andere Europese landen actief. De distributiecentra van de winkelketen bevinden zich in Best, Culemborg, Drachten, Roermond, Roosendaal, Zaandam, Zoeter, Ommen en Groenlo.
Het is de bedoeling dat de centra in Ommen en Groenlo samen verder gaan op een nieuwe locatie in Deventer, direct aan de A1.

Grote werkgeverWethouder Marieke Frank heeft het nieuws gehoord maar nog geen officieel bericht ontvangen. “Dat hoeft ook niet per se maar is wel gebruikelijk. Uiteraard hebben wij, direct toen we dit nieuws hoorden, contact gezocht met het bedrijf. Op korte termijn hebben we een afspraak. Het gaat om een groot bedrijf dat voor werkgelegenheid zorgt in Oost Gelre. Als ze werkelijk vertrekken, betekent dat een forse aderlating.” Vooralsnog is het plan dat Aldi eind 2021 het distributiecentrum in Groenlo overhevelt naar Deventer.

Wordt vervolgd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden