HV Grol wint van BWO

Algemeen

GROENLO - De handbalsters van HV Grol hebben zondagmiddag in Weerselo gespeeld tegen BWO uit Hengelo. Nadat BWO het spel opent met een score van 1-0, neemt HV Grol al snel het heft in handen. Na een doelpunt van Jitske en Silke eindigt het spel met een score van 19-23. Na deze overwinning maken de dames zich op voor de inhaalwedstrijd in Hengelo tegen Olympia 2. Die wedstrijd vindt plaats op dinsdag 28 januari om 19.30 uur. Handbalklasse Grol E1 gewonnen met 14-15 tegen Huissen E1 in de Bemmelse Sporthal. Op zondag 2 februari speelt de E1 om 10.30 uur tegen Artemis in sporthal Den Elshof.

De dames van HV Grol speelden de wedstrijd van zondag in rode shirts, omdat de gebruikelijke shirts overeenkwamen met die van de tegenpartij. Na de 1-0 inleiding van BWO veranderde HV Grol snel de tactiek. Van een goede verdediging waarbij de tegenpartij goed in de gaten werd gehouden veranderde de dames snel naar een aanvallende opstelling. Met de snelle bewegingen werd BWO onder druk gezet. Het scorebord gaf 10-12 aan tijdens de rust. Die twee punten voorsprong werd al snel veranderd in 4 punten in de tweede helft. De hele wedstrijd bleef HV Grol voorstaan met 2 tot 4 doelpunten. In de laatste minuten werd de nauwe score beëindigd met vier punten van Jitske en Silke waardoor de eindstand 19-23 staat.

Voor HV Grol E1 was dit de eerste uitwedstrijd van 2020. En de meiden waren enthousiast. Omdat de sporthal van handbalclub Huissen bezet was moesten ze uitwijken naar Bemmel. Snel kleedde de meiden zich om en konden ze warm lopen. Voor de wedstrijd wees coach Femke het team op een aandachtspunt: veel vrijlopen en goed overgooien om onnodig balverlies te voorkomen. HV Grol startte met de bal en scoorde snel de eerste twee doelpunten. Huissen scoorde ook al snel zijn eerste punt. Maar Lauren maakte snel het derde doelpunt van HV Grol. De dames waren op dreef, ook met een penalty die lukte dankzij Lauren. Na een aantal mooie doelpunten en de goede reddingen van Diede, die in het doel stond, was het 4-7 na de eerste helft. In de rust gaf coach Femke nog een aanwijzing: minder lange ballen, beter verdedigen en houd je eigen tegenspeelster in de gaten. In de tweede helft werd er slechter verdedigd en was de snelheid eruit. Toen de score 12-12 betrof kwam HV Grol weer in actie. Twee minuten voor tijd maakt Ise nog een doelpunt waarmee de dames weer voor staan. De tegenpartij werd nu nog fanatieker. Met de verdedigingsactie van Liv en Jasmijn, ging de bal van de tegenpartij er niet in. Na een paar aanvallen van beide kanten ging de overwinning mee naar Groenlo, het werd 14-15.