Promotie Stad Groenlo met Joske Elsinghorst-van Huet en Mechteld Wissink in gesprek met het bestuur van Belangenvereniging Groenlo.
Promotie Stad Groenlo met Joske Elsinghorst-van Huet en Mechteld Wissink in gesprek met het bestuur van Belangenvereniging Groenlo. Foto: Theo Huijskes

Werkgroep wil Groenlo nog mooier maken

Algemeen

'Er is altijd ruimte en steun voor nog meer ideeën!'

Door Theo Huijskes

GROENLO - "Wij zijn in de gemeente Oost Gelre en met name in Groenlo verzekerd van onvoorstelbaar veel betrokken inwoners en ondernemers. Inwoners die naast het organiseren van talrijke evenementen graag meepraten over en zich inzetten voor het belang van het in stand houden van de rijke historie en daaraan gekoppeld de herinrichting van hun woonplaats. En ondernemers, die met mooie plannen op de proppen komen om Groenlo nog aantrekkelijker te maken voor inwoners en bezoekers dan wel toeristen. Groenlo bruist derhalve van ideeën en plannen. Maar om het een en ander ook daadwerkelijk te kunnen realiseren, kunnen meerdere wegen worden bewandeld. Zo kan er actie worden ondernomen met enthousiaste mensen uit de eigen directe omgeving. Maar er kan ook gekozen worden voor advisering oftewel ondersteuning van de zijde van de Werkgroep Promotie Stad Groenlo."

Aan het woord zijn Joske Elsinghorst-van Huet en Mechteld Wissink, als vertegenwoordigers van de werkgroep tijdens een onlangs gehouden kennismakingsgesprek met Belangenvereniging Groenlo. Een bijzonder vruchtbaar onderhoud met het voltallige, achtkoppige bestuur van de Grolse belangenvereniging, waarbij niet alleen de doelstellingen alsmede de werkwijze van beide organisaties met elkaar werden uitgewisseld, maar waarbij ook de terreinen werden aangegeven waarop men kan samenwerken, beter gezegd elkaar kan versterken en dat alles in het belang van de gehele gemeenschap Groenlo.

Financiële ondersteuning
De gemeente Oost Gelre maakt jaarlijks op de begroting 25 duizend euro vrij voor marketing en promotie van Groenlo. Dat geld wordt sedert 2018 toegekend en derhalve beheerd door een groep van zeven enthousiaste, tevens inventieve vrijwilligers, allemaal inwoners van Groenlo. Dit zevental -de werkgroep vormende- is twee jaar geleden door Bernou Wagenaar, beleidsmedewerker van de gemeente Oost Gelre, benaderd en hebben jaarlijks een keer of acht overleg om aangereikte plannen oftewel ideeën met elkaar te bespreken. De leden van de Werkgroep Promotie Stad Groenlo zijn Femke Nales, Chantal Grothe, Sandra Zieverink, Bas Stortelers, Roy Oostendorp, Joske Elsinghorst-van Huet en Mechteld Wissink.

Joske en Mechteld daarover: "Met de verdeling van dat geld hanteren wij een soort Pak An-systematiek. Dat wil zeggen dat wij meedenken, advies geven en natuurlijk goede ideeën honoreren en indien van toepassing ook financieel ondersteunen. Daarbij maken wij wel de aantekening dat niet ieder idee per definitie geld hoeft te kosten. Plannen worden getoetst aan het toeristisch beleidsplan van de gemeente Oost Gelre. Draagt een idee bijvoorbeeld bij aan het vergroten van de trots van de inwoners van Groenlo, zet het Groenlo op de kaart bij een nieuwe groep bezoekers/toeristen of draagt het plan bij aan één van de gewenste doelen op lange termijn?"

Onder de paraplu van de VVV
De werkgroep-leden zitten er allemaal op persoonlijke titel, maar het helpt enorm dat zij met elkaar tal van disciplines vertegenwoordigen en vanuit hun eigen netwerk of (vrijwilligers)werk goed op de hoogte zijn van talrijke verenigingen, evenementen en ontwikkelingen in Groenlo. Daarnaast heeft de werkgroep geen formele status in de vorm van een stichting of vereniging. Men is voor praktische zaken gekoppeld aan de plaatselijke VVV. Daar wordt de financiële administratie gedaan, waarbij Sandra Zieverink vanuit de VVV tevens zorgt voor de verslaglegging van de werkgroep. "Wij werken zo praktisch mogelijk en het liefst op de achtergrond. Uiteindelijk moeten de ideeën oftewel plannen, die een aanvraag rechtvaardigen op de voorgrond staan en vervolgens de publiciteit krijgen die ze verdienen. Daarom doen wij een oproep aan de inwoners van Groenlo: 'Heb je een goed idee? Je kunt het altijd indienen bij de Werkgroep Promotie Groenlo. Stuur een mailtje naar info@vvvgroenlo.nl. Wij nemen dan contact met je op!'", aldus Joske en Mechteld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant