Van nacht naar dag met de Paulusparochie

LIEVELDE - Van nacht naar dag. Onder deze titel geeft Quirine Melssen een ontroerende voorstelling. De commissie Ontmoeting & Inspiratie van de St. Paulusparochie nodigt iedereen uit deze voorstelling op zaterdag 22 februari bij te wonen.

De voorstelling begint voor dag en dauw: één uur voor zonsopgang, om 6.42 uur (vanaf 6.15 uur is iedereen welkom). Hij vindt plaats in het Koptisch Orthodoxe klooster, Kloosterstraat 5, Lievelde. De ingang is aan de achterzijde. Na afloop van de voorstelling wordt er gezamenlijk ontbeten. Dankzij een subsidie van de provincie Gelderland in het kader van de herdenking van 75 jaar vrijheid is de voorstelling gratis. Voor het ontbijt en het gebruik van het klooster wordt een vrije gift gevraagd.
De voorstelling wordt voor maximaal 75 personen gespeeld. Belangstellenden dienen zich uiterlijk 16 februari aan te melden bij Peter Müller: 0544 463045 of pjamueller@gmail.com, waarbij men tevens dieetwensen kan doorgeven.

Het is een muzikale vertelling over oorlog en vrede van zangeres en actrice Quirine Melssen. De voorstelling Van nacht naar dag begint één uur voordat de zon opkomt en speelt zich grotendeels af in het schemergebied tussen nacht en dag.
Quirine Melssen: "Het is een uur voor zonsopgang. In de zaal is het donker, er zijn alleen wat kaarsen aan. Het publiek is net op en erg ontvankelijk voor wat ik vertel en voor de liederen die ik zing met begeleiding van piano en cello. Geleidelijk aan wordt het licht. We gaan van onbewust naar bewust, van niet zien, naar zien, van niet handelen naar handelen, van oorlog naar vrede. We staan weer voor een nieuw begin, het leven gaat door. Wij leven in vrijheid, maar op andere plekken zijn er nog mensen op de vlucht. Met deze vertelling wil ik mensen laten nadenken over heden en verleden, over de keuzes die ze maken. En dat kan het beste heel vroeg, als de dag een onbeschreven blad is. Samen ontbijten om onze vrijheid en verbondenheid te vieren. Dit is ook een essentieel onderdeel van de performance omdat hierin ervaringen en ideeën uitgewisseld kunnen worden. Ik heb al een hoop bijzondere verhalen van bezoekers mogen horen!"
De oorlog kent vele verhalen. Quirine Melssen vertelt er enkele zoals de geschiedenis van haar moeder bij de slag om Arnhem, van Montgomery en het leger, van het Joodse kind dat gered wordt, van de Duitse beul en zijn kleinkind en van de Italiaanse partizaan die afscheid moet nemen van zijn geliefde. Indringende ervaringen van gewone mensen. De vertellingen zijn vervlochten met liederen. De verhalen trekken een parallel tussen heden en verleden. Ze laten de onschatbare waarde van onze verworven vrede en vrijheid beseffen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden