De winnaars van de Skills Talents-wedstrijd.
De winnaars van de Skills Talents-wedstrijd. (Fotografie Evert van de Worp)

Leerlingen Marianum winnen regionale finale Skills Talents

APELDOORN - Op woensdag 12 februari hebben drie vmbo-leerlingen, Bram, Kevin en Luuk, met het profiel Bouwen, Wonen en Interieur van Scholengemeenschap Marianum de eerste prijs gewonnen van de teamvakwedstrijd Skills Talents. Deze wedstrijd werd gehouden bij regionaal opleidingscentrum Aventus in Apeldoorn. Met het behalen van de eerste prijs zijn deze leerlingen de beste in hun vakgebied in de regio Gelderland en hebben zich daarmee geplaatst voor de landelijke finale op 5 maart in het World Trade Center in Leeuwarden.

De opdracht voor de leerlingen van Bouwen, Wonen en Interieur was om een windlicht te maken. Het viel de jury op dat de leerlingen van Marianum gelijk heel serieus bezig waren. Ze zorgden dat de omgeving veilig was, dat ze goed samenwerkten en dat de materialen goed werden gebruikt. En daar werden ze ook op beoordeeld.

Leerlingen van Economie & Ondernemen deden ook mee en moesten onder andere een zakelijke brief maken, een badge ontwerpen, een zakelijk telefoongesprek voeren en poststukken sorteren. Zij zijn helaas niet door naar de finale, maar zijn wel een ervaring rijker.

Meer berichten