Prins Thijs Luttikhold (links) en adjudant Bart ten Have (rechts) van CV De Maïspotters uit Voor-Beltrum. Foto: Theo Huijskes
Prins Thijs Luttikhold (links) en adjudant Bart ten Have (rechts) van CV De Maïspotters uit Voor-Beltrum. Foto: Theo Huijskes

Prins Thijs en adjudant Bart regeren in Voor-Beltrum

Algemeen

VOOR-BELTRUM - Vrijdagavond 14 februari 2020, 18.30 uur. In Café Halfweg staat het 42ste prinsenpaar van CV De Maïspotters in de startblokken om de zieke leden van de overkoepelende Stichting Halfweg met een bezoek te verrassen. Prins Thijs (Luttikhold) en adjudant Bart (ten Have) hebben, zoals ze zelf aangeven 'gruwelijk völle zinne' om op stap te gaan. Daarbij wel aantekende dat het laatste te bezoeken lid een gezonde zieke is. "Iemand die in blije verwachting is. Een reden om daar een extra biertje te drinken. Ja toch!?"

Door Theo Huijskes

"Wij zijn niet alleen supertrots op het feit dat wij dit jaar samen de scepter mogen zwaaien over deze unieke gemeenschap, wij zijn dat ook op de wijze waarop deze reeds in 1978 opgerichte carnavalsclub ieder jaar het programma invult en uitvoert. Onder het niet kinderachtige, tevens langste motto aller tijden 'Van oldsher bunt wi-j al dikke maten, het Veur-Beltrumse blood streumt ons deur de vaten!', verbloemen Thijs, bijgenaamd Wielaker, en Bart, bijgenaamd Smitjes, niet dat zij tijdens de campagne en als het aan hen ligt ook daarna een groot geheim met zich meedragen. Want wie van de twee, destijds voormalige buurjongens, was voorbestemd voor de uitverkiezing van PRINS, blijft ook op deze avond onbeantwoord. "Vroag dat moar an de uutzeukcommissie, bestoande oet Freek Essink, André Reuvekamp en Marco Bomers", aldus Thijs (34) en Bart (35), die elkaar al vanaf de jeugdjaren kennen en dat met name vanwege gezellige activiteiten, waarbij het recreatieve voetbal bij DVV op de Halfweg-Dôme een heel belangrijk onderdeel is. Heeft Thijs samen met zijn Charon Wolterink twee kinderen: dochters Yfke en Bente, Bart heeft samen met Ellen ten Have een zoon, Cas. Daaraan door de adjudant toevoegende dat zijn partner weliswaar dezelfde achternaam heeft als hij, maar dat alle zoektochten hebben uitgewezen dat zij geen familie van elkaar zijn. "Maar we overwegen nog om ons aan te melden voor het tv-programma DNA Onbekend!"

Carnavalsprogramma 2020
Start op vrijdag met het opzoeken van de Voor-Beltrumse jeugd op de basisschool St. Willibrordus in Groenlo, 's avonds een bezoek aan CV De Eumkes in Zieuwent. Zaterdag Carnavalsmis in RK Calixtusbasiliek in Groenlo. Carnavalszondag staat in het teken van Frühshoppen in de Maïskoele in Voor-Beltrum. Op Rosenmontag een bezoek aan De Jonge Nölepeters in Lievelde, aansluitend een bezoek aan het dweilfestijn in Groenlo. Op Tulpen-dinsdag kindercarnaval en 's avonds een slotbal met een spetterende afsluiting van het Voor-Beltrumse carnaval 2020.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant