Leden van Groep Hertenkamp aan het werk met hun carnavalswagen.
Leden van Groep Hertenkamp aan het werk met hun carnavalswagen. (Foto: Henri Walterbos)

Groep Hertenkamp: 'We proberen daar waar mogelijk de interactie met het publiek te zoeken'

GROENLO - In de gezamenlijke hal aan de Groeneweg is het koud deze doordeweekse avond. In de hal is volop bedrijvigheid. Niemand klaagt over de kou echter. "Het valt best wel mee," roept een bouwer als uw verslaggever de kou denkt te trotseren. "Je kunt je ernaar kleden en je bent toch bezig." Achter in de hoek zijn Nick Wolberink en zijn mannen van Groep Hertenkamp druk bezig met een haaienkop. Wolberink zit even later in de al even frisse kantine om zijn verhaal te doen. Te beginnen over de samenstelling.

Door Henri Walterbos

"Veel van ons hebben in het verleden al met andere groepen meegedaan. Dat was een beetje verwatert. Toen namen enkelen het initiatief om weer een keer deel te nemen met zijn allen. Eerst met zijn vieren. We kennen elkaar van Scouting. Dat is de verbindende factor. Het is hartstikke gezellig. Het gaat erg goed. Iedere donderdagavond en zaterdagmorgen zijn we aan het bouwen. Dat is een zeer geschikte avond. Na afloop een paar biertjes drinken met elkaar. Je weet dat je dan nog maar een dag hoeft te werken. Op maandagavond doe je dat niet. Dan heb je nog een hele week voor je," lacht Nick. "Dat we weer deelnemen is omdat we het gezamenlijk bouwen heel erg leuk vinden. De aanloop naar de carnaval maak je dan heel anders mee. De voorpret is heel erg leuk. Je hebt een superleuke zondag ook dan."

Interactie
Het is het derde jaar dat de groep als Groep Hertenkamp deelneemt. "We zijn met zijn zessen en nog een paar stagiaires. De dames doen in de optocht mee. Het eerste jaar deden we echt als hert mee. We denken er altijd heel goed over na. Wat zou het publiek leuk vinden? We proberen daar waar mogelijk de interactie met het publiek te zoeken. We leggen de lat altijd wel hoog. Dit jaar is het thema 'Gehaaid'. We hebben een mooie haai gebouwd, vissersbootjes er omheen. De bek van de haai kan open, zodat hij bootjes kan opeten." De wagen wordt door mankracht voortgeduwd. "We zijn een klein duwwagentje, willen geen trekker. Dat neemt al een stuk van het zicht weg. We willen het ook een beetje op tijd af hebben. We hebben enkele jongens die technisch zijn, vroeger nog aan corsowagens plakten." De dames en moeders verzorgen het maken van de kleding.

Het onderwerp was in een avond rond. "In één avond moet het rond zijn. Er ontstaan soms de wildste ideeën, maar vaak dan toch maar niet. Het ene jaar gaat dat sneller dan het andere jaar." Wolberink laat weten het enorm naar de zin te hebben in de gezamenlijke hal. "Het is heel erg leuk om hier te bouwen met al die andere groepen. Je hebt altijd wel contact met elkaar, maakt een praatje met elkaar. Je ziet wat anderen doen, leent wel eens gereedschap van elkaar. Het is een heel sociaal gebeuren. Deze hal is een enorme aanwinst voor de carnaval. Dinsdagavond voor de carnaval komen Prins en Adjudant hier en wordt dat een gezellige avond. Eigenlijk zou dat op de donderdagavond moeten," lacht Nick

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten