Groepsfoto van alle deelnemers en de coaches. Tweede van rechts de Grolse Dave Massop.
Groepsfoto van alle deelnemers en de coaches. Tweede van rechts de Grolse Dave Massop. (Foto: PR Nippon Judo Achterhoek)

Dave Massop districtskampioen judo

REGIO - Markelo was zaterdag 15 februari het toneel voor de districtskampioenschappen Oost Nederland voor de judoka's onder 12 en onder 18. Voor de judoka's onder de 18 jaar betekent dit het kwalificatietoernooi voor de Nederlandse Kampioenschappen. De eerste vier judoka's per gewichtsklasse plaatsen zich voor het NK, dat gehouden wordt op 29 februari in Den Haag.

De judoka's onder de 12 jaar van Nippon Judo Achterhoek mochten het toernooi in de ochtend openen. Rien Boomkamp (Eibergen) is eerste geworden en mag zich een jaar lang district kampioen van Oost Nederland noemen. Maik Stevens (Vorden) wist zich te plaatsen voor de kleine finale om brons maar wist deze partij helaas niet te winnen, hij is hiermee vijfde geworden. De anderen hebben prima gejudood maar wisten helaas het podium niet te halen.

In de middag was het de beurt aan de judoka's onder 18. Er deden 6 judoka's van Nippon Judo Achterhoek mee en drie hebben zich gekwalificeerd voor de Nederlandse Kampioenschappen. Luuk van Nieuwland (Hengelo Gld) en Dave Massop (Groenlo) zijn districtskampioen geworden. Kira Essink (Barchem) wint het zilver. Niek Geleijnse (Ruurlo) die in een hele grote poule zat verliest helaas de partij om brons en wordt hiermee vijfde.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten